IAURTUL CONȚINE MAI MULT ZAHĂR DECÂT COLA

Distribuie pe:

Cercetătorii britanici de la Universitatea Leeds, citați de descopera.ro, susțin că iaurtul, chiar și cel organic, conține mai mult zahăr la suta de grame decât cola.

„Multe iaurturi care se află la vânzare sunt pline de zahăr, iar populația n-ar trebui să se legene în iluzia că optează pentru produse sănătoase.

La această concluzie am ajuns după ce am analizat circa 900 de iaurturi aflate la raft în Marea Britanie.

Chiar și iaurtul organic conține mai mult zahăr la suta de grame decât cola, doar cel grecesc putând fi clasificat ca având un conținut mai mic de zahăr.

Iaurtul desert conține cel mai mult zahăr - 16,4 grame la suta de grame de produs. Al doilea tip de iaurt cel mai bogat în zahăr a fost identificat ca fiind cel organic - 13,1 grame la sută. Iaurturile pentru copii conțin, de regulă, 10,8 grame la sută, adică mai mult de două cuburi de zahăr. Prin comparație, o cola tipică are 9 grame de zahăr.

Autoritățile sanitare naționale au recomandat pentru copiii de 6 ani să consume maximum 19 grame de zahăr sau cinci cuburi pe zi, iar cei de 10 ani, maximum 24 de grame. Pentru a fi considerat ca având puțin zahăr, un produs nu trebuie să depășească 5 grame la sută. Doar 9% din produse au fost identificate ca respectând acest prag.

Iată cât zahăr conțin anumite sortimente de iaurt: desert - 16,4 grame, organic - 13,1 grame, cu arome - 12 grame, cu fructe - 11,9 grame, pentru copii - 10,8 grame, obișnuit - 9,2 grame, natural sau grecesc - 5 grame.

Sfatul nostru este de a cumpăra iaurt natural pe care să îl mixeze fiecare acasă cu fructele preferate.

Studiul vine în sprijinul eforturilor făcute de autorități de a încuraja producția de alimente cu mai puțin zahăr în vederea unui consum mai mic în rândul populației, cu 20% până în anul 2020", afirmă oamenii de știință britanici.

Lasă un comentariu