UDMR Odorheiu Secuiesc: „Elita românească din București dă dovadă, din nou, de comportament șovin"

Distribuie pe:

Organizația UDMR din Odorheiu Secuiesc a reacționat dur în urma constatărilor Corpului de Control al Ministerului Educației Naționale, potrivit cărora, prin desenarea în curtea Liceului de Artă a hărții Ungariei Mari, elevii au fost implicați în activități politico-separatiste, cu caracter imoral și ilegal, reprezentanții Guvernului recomandând, în speță, aplicarea de sancțiuni disciplinare.

Potrivit unui comunicat dat publicității de organizația locală a UDMR, Ministerul Educației Naționale dorește să pedepsească conducerea și profesorii Liceului de Artă „ Palló Imre" pe baza unor acuzații false și total nefondate. Organizația consideră că măsura luată de minister este un atac împotriva maghiarilor din Transilvania și împotriva municipiului Odorheiu Secuiesc, notează MTI.

„Noi respingem ferm faptul că cineva ar fi făcut acte separatiste în Odorheiu Secuiesc și, cu regret, luăm la cunoștință că în anul Centenarului, elita românească din București dă dovadă, din nou, de comportament șovinist. Ne opunem folosirii standardelor duble pentru că în multe școli, pe documentele oficiale, printre elementele vizuale ale anului centenar, apare și harta României Mari, împotriva căreia Ministerul Educației Naționale nu are deloc obiecții" - se arată în comunicat, subliniindu-se că extinderea geografică a Ungariei înainte de Trianon este un fapt istoric, la fel ca și cel al României Mari dintre cele două Războaie Mondiale. Organizația a subliniat că susține pe deplin Liceul de Artă „Palló Imre", împreună cu conducerea acestuia și profesorii săi, mai notează sursa citată.

Reamintim că activitatea analizată a avut loc la 4 iunie, când s-au împlinit 98 de ani de la semnarea Tratatului de la Trianon, iar conturul hărții a fost trasat în culorile drapelului maghiar. Postate, inițial, pe pagina de socializare a școlii, imaginile au fost șterse îndată ce situația a fost semnalată în mass-media.

Lasă un comentariu