MEDICAMENT SPECIAL PENTRU PREVENIREA MIGRENELOR

Distribuie pe:

Agenția Europeană a Medicamentelor, citată de descopera.ro, a inclus, recent, primul medicament special conceput pentru a preveni migrenele.

Potrivit producătorului (compania farmaceutică Novartis), medicamentul Erenumab va fi disponibil în sistem privat din această lună (septembrie 2018) pentru pacienții care au cel puțin patru migrene pe lună. Medicamentul, cunoscut și sub denumirea de Aimovig, a fost aprobat în luna mai de către FDA, atunci când producătorul declara că așteaptă aprobarea pentru ca medicamentul să poată fi introdus și pe piața europeană. Medicamentul a fost creat pentru a fi administrat acasă, chiar de către pacienți, o dată pe lună, cu ajutorul unei seringi.

El acționează prin blocarea receptorului de peptidă asociat genei care reglementează calcitonina (CGRP-R).

“Erenumab este primul și singurul medicament cu licență, special conceput pentru a preveni migrenele, ceea ce demonstrează angajamentul nostru de a dezvolta terapii inovative care să ajute persoanele cu astfel de probleme de sănătate debilitante”, a declarat Haseeb Ahmad, directorul pentru Marea Britanie și Irlanda al companiei Novartis Pharmaceuticals.

Migrena este o suferință cronică, caracterizată printr-o durere de cap severă, care se poate menține zile la rând, greață, tulburări de vedere, simptome care duc la o calitate a vieții foarte proastă.

Până acum, tratamentele vizau doar reducerea simptomelor

Lasă un comentariu