Salah, Courtois și din nou Salah! Decizii imposibil de explicat la gala The Best! Premiile pe care lumea fotbalului nu le înțelege

Distribuie pe:

Superlativele anului 2018 au fost desemnate luni seară, în gala FIFA The Best, în urma voturilor strânse de la toți căpitanii și antrenorii naționalelor afiliate, plus reprezentanții mass-media, însă rezultatul final a avut darul de a stârni controverse. În special trei decizii care vor fi greu de explicat de organizatori.

1. Premiul Puskás pentru cel mai frumos gol al anului primit de Salah, pentru reușita dintr-un meci cu Everton Salah a înscris frumos în Merseyside Derby, însă părerea multor specialiști e că reușita egipteanului nu e în niciun caz una demnă de acest trofeu, în condițiile în care vedetele fotbalului mondial reușesc constant execuții similare. În condițiile în care golul lui Salah a concurat cu cele reușite de Cristiano Ronaldo și Gareth Bale din foarfecă, în Liga Campionilor (galezul chiar în finala cu Liverpool), e greu de înțeles cum a reușit egipteanul să-i depășească pe cei doi.

2. Courtois e portarul anului, dar nu a prins cel mai bun 11 al anului

O altă decizie greu de explicat îi are în prim plan pe Thibaut Courtois și David De Gea, fără îndoială doi dintre cei mai buni portari ai lumii. Totuși, există un mare semn de întrebare. Dacă belgianul a primit premiul pentru pentru cel mai bun portar din lume în 2018, cum se face că nu a prins și cel mai bun 11 al anului, acolo unde a fost preferat De Gea.

3. Salah, peste Messi în votul pentru cel mai bun jucător, dar nu și în cel mai bun 11

Mohamed Salah a prins podiumul în cursa pentru cel mai bun jucător al anului și l-a scos pe Lionel Messi din TOP 3. Totuși, egipteanul nu a reușit să intre în cel mai bun 11 al lumii, unde au apărut însă jucători pe care îi depășise în clasamentul individual: Messi, Mbappe sau Hazard.

Cel mai bun 11 al anului: De Gea - Alves, Varane, S. Ramos, Marcelo - Modric, Kante - Messi, Hazard, Mbappe - Ronaldo.

Lasă un comentariu