ASCOTID TRAIL RACE: COMPETIȚIE SPORTIVĂ DEDICATĂ PERSOANELOR CU DIABET

Distribuie pe:

Cea de-a IV-a ediție a ASCOTID Trail Race, competiție sportivă dedicată atât persoanelor cu diabet, cât și persoanelor sănătoase, va avea loc duminică, 30 septembrie 2018, pe Platoul Cornești din Târgu- Mureș. Evenimentul va reuni peste 650 de participanți care vor parcurge kilometri întregi pe poteci marcate, bucurându-se de frumusețea peisajelor, dar mai ales de starea de bine conferită organismului de activitatea fizică.

Inițiatorii acestui eveniment sportiv sunt membrii ASCOTID - Asociația Copiilor și Tinerilor Diabetici, înființată în 2006, ce militează pentru promovarea, sprijinirea și apărarea intereselor copiilor și tinerilor diabetici, respectiv a familiilor acestora. Competiția își propune să promoveze sportul în rândul persoanelor cu diabet, să tragă un semnal de alarmă privind creșterea alarmantă a numărului de copii diagnosticați cu diabet insulinodependent și să reducă stigmatizarea acestora privind practicarea sportului în școli și colectivități.

Proiectul unic în România a fost premiat la Gala COPAC 2016, cu premiul pentru cea mai bună campanie de sănătate.

Ambasadorii proiectului sunt persoane diagnosticate cu diabet tip 1, care practică sport de performanță: Gavin Griffits, ultramaratonist și purtătorul torței olimpice la Londra în cadrul Jocurilor Olimpice din anul 2012; dr. Mihai Comșa, membru al echipei de triathlon Sports & Diabetes; Alin Popoviciu, Ionut Bîrsan și Luca Bîrsan, voluntari în cadrul asociației.

Echipa Ascotid a pregătit patru probe: principala probă este cea de Semimaraton, care implică parcurgerea a 20 km, probele secundare fiind cursele Cross (9 km), respectiv Cursa Copiilor (1,2 km) și noutatea ediției fiind proba Mami și bebe (1,2 km).

Concurenții vor avea parte de un traseu bine ales prin pădure, surprize, voie bună, premii și toată prietenia copiilor diagnosticați cu diabet insulinodependent.

Vă invităm să participați sâmbătă, 29 septembrie a.c., ora 17, la Conferința de presă a competiției sportive ASCOTID TRAIL RACE, organizată în Corpul C din Cetatea Mediavală - Târgu-Mureș, unde veți putea afla informații despre cum reușesc ambasadorii competiției să practice sport, fiind insulinodependenți, care este povestea și motivația lor, ce mesaje au pentru persoanele diagnosticate cu diabet și care este condiția pacientului diabetic în România.

Pentru mai multe informații: www.trailrace.ascotid.ro, https://www.facebook.com/Ascotidtrailrace/

 

Lasă un comentariu