Animalele de serviciu vor fi îngrijite și după “pensionare”!

Distribuie pe:

În ședința de miercuri, 26 septembrie 2018, Senatul a adoptat, cu unanimitate de voturi, propunerea legislativă privind întreținerea animalelor de serviciu și după scoaterea din activitate de către instituțiile și structurile publice.

Proiectul adoptat prevede că animalele de serviciu sau destinate serviciului, care aparțin instituțiilor și structurilor publice din România, au dreptul la hrană și îngrijire conform prevederilor legale în vigoare și după scoaterea din funcțiune sau declasare.

“Este un proiect de lege care repară o nedreptate pentru animalele de serviciu, care servesc România pe câmpul de luptă, la frontieră sau în lupta cu infractorii. Apreciem că această inițiativă este corectă și cât se poate de bine justificată.

E vorba de animale care și-au îndeplinit un serviciu în interesul societății, însoțind echipaje umane, atât în străinătate, cât și pe teritoriul României, în misiuni de pază, de patrulare sau misiuni de detectare a unor substanțe interzise.

Toți cei care au lucrat cu animale de serviciu, în misiunile pe care le-au îndeplinit, se atașează de aceste animale, le recunosc contribuția și au făcut apel să le tratăm ca atare”, susțin inițiatorii.

Lasă un comentariu