În Australia, CEI CARE AU ÎNFIPT ACE ÎN CĂPȘUNI RISCĂ 15 ANI DE ÎNCHISOARE!

Distribuie pe:

Parlamentul australian a adoptat joi, 27 septembrie 2018, un act legislativ care majorează pedeapsa maximă cu închisoarea la 15 ani (de la 10 ani anterior) pentru cei care manipulează produsele alimentare, pedeapsa fiind comparabilă cu cea pentru finanțarea terorismului. De asemenea, a fost incriminată lansarea unor false alerte, o infracțiune care poate fi pedepsită cu până la 10 ani de închisoare.

Măsura a fost luată după ce poliția investighează peste 100 de cazuri de ace de cusut găsite în căpșuni, cazuri care au obligat fermierii să arunce fructele la gunoi pe fondul prăbușirii cererii, ceea ce ridică semne de întrebare asupra unui sector evaluat la 116 milioane de dolari.

„Adoptarea în regim de urgență a actului legislativ, în mai puțin de o zi, este o încercare a parlamentarilor de a restabili încrederea opiniei publice în sectorul căpșunilor. Cultivatorii de căpșuni au salutat actul legislativ, avertizând că se confruntă cu falimentul dacă nu își revine rapid cererea.

Cu toate acestea, consumatorii rămân reticenți, astfel că retailerii din Australia și Noua Zeelandă au scos căpșunile de la raft. În plus, lanțul de supermarketuri Woolworths din Australia a anunțat că a decis să scoată de pe rafturi și acele de cusut", transmite Reuters, citat de ziare.com.ro.

Lasă un comentariu