MARE SĂRBĂTOARE LA LUDUȘ

Distribuie pe:

Joi, 27 septembrie 2018, pentru al patrulea an consecutiv, la Centrul de Recuperare și Reabilitare Neuropsihiatrică din orașul Luduș a fost organizată sărbătoarea tradițională ZIUA PORȚILOR DESCHISE, inițiată și coordonată de șeful centrului, domnul Ovidiu Tănasie Baghiu. La pregătirea și desfășurarea ei au contribuit toți cei 80 de angajați ai centrului, tinerii beneficiari apți de muncă, persoanele cu talente muzicale, literare, coregrafice, sportive și din domeniul designului, numeroși binevoitori sponsori, voluntari din oraș și din alte localități.

Le-au împărtășit bucuria sărbătorii cucernicii preoți ortodocși Lucian Voșloban, ierarhul protoieriei Luduș, Ilie Dăian, de la Biserica cu hramul „Tuturor Sfinților" și Constantin Savu, de la Biserica protopopială „Sfinții Apostoli Petru și Pavel", domnii Alexandru Cîmpeanu, vicepreședinte al Consiliului Județean Mureș, Ioan Cristian Moldovan, primarul orașului Luduș, însoțit de juristul, Sebastian Căpușan, doamna Deak Elida, director general adjunct al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Mureș, delegațiile DGASPC Bistrița, Alba, Sibiu, Cluj și Arad, CSC Sighișoara, Centrului de Servicii Reghin, CRRN Ceuașu de Câmpie, CIA Căpușu de Câmpie, domnii Leonid Frandeș, comandantul Poliției Luduș, Cornel Boitoș, comandantul Poliției Locale, doamna Alina Șofron, directorul Școlii Gimnaziale Nr. 1, solistul de muzică ușoară Cristian Nistor, din București, părinți și alți aparținători ai tinerilor proveniți din sistemul rezidențial de protecție socială, studentul Alexandru Harfaș, de la Universitatea Politehnică din Cluj-Napoca, doamnele Ana Baghiu, din Gheja, mama șefului CRRN Luduș, Aurelia Baghiu, mătușă, domnul Marcel Baghiu, frate, doamnele Mirela și Diana Baghiu, soția și, respectiv, fiica domnului șef de centru, precum și numeroși cetățeni din oraș. Cu toții au avut parte de o prietenoasă primire, de vizitarea expozițiilor foto și de obiecte realizate de tinerii rezidenți.

La fiecare ediție a sărbătorii porților deschise, oaspeții au avut pate și de câte o surpriză edilitar gospodărească. În acest an, surpriza cea mai mare a constituit-o inaugurarea terenului multisport cu gazon sintetic, din incinta CRRN Luduș.

După tăierea panglicii inaugurale, rostirea cuvântului de bun venit și prezentarea istoricului obiectiv sportiv modern, domnul Ovidiu Baghiu i-a invitat pe cucernicii părinți să oficieze slujba de binecuvântare a lucrării, a autorilor și a beneficiarilor ei. Despre importanța socială a evenimentului au vorbit domnii Alexandru Cîmpeanu, Ioan Cristian Moldovan, preotul Ilie Dăian, doamna Deak Elida, care au adresat felicitări domnului Ovidiu Baghiu și apropiaților săi colaboratori pentru toate inițiativele, proiectele și realizările lor deosebite, parte a proiectului național de sărbătorire a Centenarului Marii Uniri.

În numele instituției pe care o conduce, domnul Ovidiu Baghiu a conferit diplome și distincții oficialităților locale și județene prezente, sponsorilor, „Diana Trans", „Rometal", „Poli Izo", „Transilvania Impact", „Rapid Agreate", „Euroma Sport", „Dynamic Serv", „Ro-Dacia", „Gibeca", „Andofarm", „Atlas Sport", precum și angajaților și beneficiarilor din centru, care au efectuat manopera.

Programul artistic, programat să aibă loc în sala de mese, a constituit o altă mare și plăcută surpriză pentru invitați. A început cu eleganta demonstrație de balet, din scaunul cu roți, avându-l ca interpret principal pe domnul Szilard Caroly, din Reghin, prezentarea de modă pentru băieți și fete. A continuat cu recitaluri de versuri, cântece populare și dansuri populare, cu mesaje scrise ca îndemnuri pentru stima de sine și încrederea în magia vieții, cu recitalul extraordinar al solistului Cristian Nistor. S-a încheiat cu cântecul-urare «LA MULȚI ANI CU SĂNĂTATE!» și cu înțeleapta constatare că „În anul Centenarului Marii Uniri cel mai frumos lucru este să îi urăm României LA MULȚI ANI!"

În segmentul „Schimburi de idei, opinii, propuneri și impresii de final", delegații invitați au formulat o altă constatare surpriză: „Dacă în urmă cu 5 ani, domnul Ovidiu Baghiu ne cerea sfaturi, ce și cum să procedeze, acum, în anul 2018, noi suntem aceia care avem de învățat de la domnia sa. CRRN Luduș a devenit, sub șefia sa, un centru model pentru instituții de protecție socială din România".

Lasă un comentariu