DISPOZITIV PENTRU COMBATEREA INFERTILITĂȚII

Distribuie pe:

Cercetătorii britanici de la Universitatea din Southampton, citați de descopera.ro, susțin că au realizat un dispozitiv de dimensiunea unei monede care ajută cuplurile infertile să conceapă copii în mod natural.

“Dispozitivul creat de noi este un mic implant ce monitorizează oxigenul, pH-ul și temperatura din interiorul uterului.

Acest dispozitiv încearcă să determine ce înseamnă un uter sănătos, prin compararea cu măsurătorile obținute de la femeile ce se pot reproduce natural.

Infertilitatea poate fi provocată de mai mulți factori ce pot afecta atât femeile, cât și bărbații, însă într-un sfert dintre cazuri medicii nu reușesc să identifice o cauză anume.

În prezent, testele de fertilitate sunt de durată, iar diagnosticul ar putea fi greu de determinat. Am dorit să aflăm ce înseamnă un mediu uterin sănătos prin intermediul unor măsurători la fel de simple precum citirea tensiunii arteriale.

Noul dispozitiv este implantat la fel ca o bobină contraceptivă și este păstrat în interior timp de o săptămână. În tot acest timp sunt transmise informații către un cip amplasat unei lenjerii intime speciale purtate de pacient.

Suntem foarte entuziasmați de impactul pozitiv pe care dispozitivul l-ar putea avea. Acesta va oferi specialiștilor oportunitatea de a diagnostica problemele de infertilitate și de creare a noilor tratamente pentru persoanele infertile.

Următoarea etapă este reprezentată de testarea dispozitivului pe 30 de femei, fertile și infertile”, explică oamenii de știință.

 

Lasă un comentariu