Prin campania “Lăsați-mă să învăț”, 2.400 de elevi din 22 de județe din România au început școala cu ghiozdane complet echipate

Distribuie pe:

Pentru al doilea an consecutiv, primele zile de școală au fost memorabile pentru elevii din ciclul gimnazial beneficiari ai proiectului “Educație pentru România” din campania “Lăsați-mă să învăț” a Fundației “Mereu Aproape”. Datorită partenerului RURIS, companie privată cu capital 100% românesc, 2.400 de copii din 31 de școli au primit ghiozdane complet echipate pentru cursuri. Începutul de an școlar a fost astfel mai ușor pentru multe familii din județele Alba, Bacău, Bihor, Botoșani, Cluj, Dâmbovița, Dolj, Giurgiu, Gorj, Hunedoara, Ilfov, Maramureș, Mehedinți, Mureș, Neamț, Prahova, Satu Mare, Sălaj, Suceava, Tulcea, Vaslui, Vrancea.

Fundația “Mereu Aproape” și partenerul său RURIS și-au dus la îndeplinire,și în acest an,misiunea pe care și-au asumat-o: să ofere rechizite cât mai multor copii din mediul rural. “Cine vrea un copil care să se uite cu jind la stiloul altuia pentru că el nu are? Așa că avem și caiete, avem și acuarele, avem și penar, avem tot ce ne trebuie pentru școală. Pentru că asta facem, vrem să luptăm cu abandonul școlar. Hai la școală!”, a spus Alessandra Stoicescu, Președintele Fundației “Mereu Aproape”.

Crezul fundației și al partenerului său rămâne acela că educația poate salva România, de aceea, împreună, continuă să investească în copiii care vor să meargă la școală, să învețe cât mai mult și să ajute țara în care s-au născut. “Ne bucurăm să fim alături de copii la începutul școlii și să îi sprijinim. A fost o adevărată desfășurare de forțe, dar totul a meritat pentru că toți copiii s-au bucurat și aceasta este cea mai mare răsplată. Credem cu tărie că, atâta timp cât susținem educația, viitorul României este pe mâini bune!”, a declarat Cristina Antonescu, Director Marketing și Comunicare RURIS.

Ghiozdanele încărcate cu toate rechizitele necesare - caiete, bloc de desen, vocabular, acuarele și pensule, stilou, creioane colorate, trusă de geometrie - au ajuns la copiii care aveau nevoie de ele și cărora le-au adus bucuria de a merge la cursuri. “Toate îmi plac foarte mult și surpriza este foarte frumoasă. Sunt foarte multe rechizite și îmi plac”, “Îmi place ce am primit, chiar aveam nevoie. Sunt foarte încântat, sunt bucuros, chiar aveam nevoie de multe dintre lucrurile acestea”, au spus elevii din județul Hunedoara, iar dascălul lor a adăugat: “Avem copii care provin din medii mai vitrege și atunci este un cadou foarte mare pentru ei și pentru familiile lor”.

Proiectul “Educație pentru România” face parte din campania “Lăsați-mă să învăț” a Fundației “Mereu Aproape” al cărei scop este scăderea ratei analfabetismului, reducerea abandonului școlar și oferirea de oportunități de educație non-formală pentru copii din familii modeste, dar cu rezultate foarte bune la învățătură. Totodată, campania urmărește însușirea deprinderilor de viață independentă de către beneficiari, dezvoltarea competențelor din sfera participării publice în comunități, dar și derularea unor acțiuni de sensibilizare și informare asupra problemelor care țin de sistemul de educație din România, sensibilizarea autorităților publice și a opiniei publice asupra unor situații insuficient sau deloc aflate în atenția autorităților.

 

Lasă un comentariu