Atenție, români! Dușmanii Centenarului Marii Uniri nu dorm! TRANSILVANIA ÎN “COLIMATOR”! (LXVIII) Președintele ungar Lászlo Solyom (2005-2010) (II)

Distribuie pe:

În a doua vizită, mai scurtă, în Harghita, Covasna și Mureș, președintele ungar a afirmat în mod public: “Susțin aspirațiile privind autonomia ținutului secuiesc”!

În a treia vizită, total jignitoare la adresa României, președintele ungar nici nu a mai catadixit să informeze autoritățile române cu scopul și desfășurarea vizitei sale! Puse astfel în fața faptului împlinit, mai ales că președintele ungar ne-a și obișnuit cu imixtiunile lui declarative în problemele noastre interne, Bucureștiul a reacționat prompt și, în sfârșit, autoritățile aeronautice române au retras permisiunea de aterizare a avionului prezidențial și i-au recomandat președintelui să nu participe la manifestările din Ținutul Secuiesc (motivând că hotărârea lui, de a susține ideea autonomiei teritoriale, nu este oportună)! Credeți, însă, dumneavoastră, stimați cititori, că președintele ungar i-a respectat pe aleșii Țării? Ei, aș! Ne-a mai dovedit, parcă la nesfârșit, disprețul său profund ...

Și a intrat, în România, cu mașina!

În fine, în paleta vastă a gesturilor sale neprincipiale, se mai regăsesc și alte “mostre” de antiromânism, cum ar fi susținerea politică față de secesioniștii L. Tökeș și M. Bela, incapacitatea de a lua atitudine împotriva înființării în 2007 a formațiunii paramilitare ultranaționaliste Garda Maghiară (așa cum a făcut prim-ministrul ungur F. Gyurcsany), refuzul său de a promulga Legea sancționării urii etnice și de rasă (în 2007), expectativa adoptată când extremiștii unguri au acoperit Stema României (de la Ambasada Română din Budapesta) cu un steag al ținutului secuiesc etc. Cu astfel de atitudini insultătoare, ar fi trebuit ca oficialii României să dea dovadă de mai multă fermitate și, urmând modelul Croației, să nu îi permită unui asemenea președinte să intre în țară (el chiar a încercat să forțeze frontiera slovacă!) și să îl declare, imediat, persona non grata!

Lasă un comentariu