Au fost inaugurați 10 kilometri din Autostrada Transilvania. Se pregătesc încă 14!

Distribuie pe:

Vinerea trecută, reprezentanții Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) au făcut recepția unui pod peste râul Someș, care face legătura cu sectorul Câmpia Turzii - Gilău, astfel că, în aceeași zi a fost deschis circulației un segment de aproximativ 10 kilometri din Autostrada Transilvania, directorul Companiei, Narcis Neaga, afirmând (agerpres.ro) că în noiembrie vor fi inaugurați 14 kilometri de autostradă, către Târgu-Mureș.

În urmă cu două săptămâni, reprezentanții Proinfrastructură au filmat din avion toate cele patru loturi aflate în execuție ale Autostrăzii Transilvania pe porțiunea Câmpia Turzii - Târgu-Mureș, constatând următoarele:

“Pe primul tronson de 15,7 km, Straco a înaintat în ultimele luni sub așteptări, existând zone întinse încă neatacate. Sperăm că problemele financiare ale constructorului vor fi depășite în curând, astfel încât lucrările să avanseze în forță anul viitor. În caz contrar, proiectul se va transforma într-un nou șantier interminabil cu risc ridicat de reziliere.

Asocierea Astaldi-Max Boegl stă mult mai bine pe segmentul Iernut - Chețani (17,9 km), progresând într-un ritm susținut de la vizita precedentă. Singurele probleme semnificative sunt o serie de stâlpi de curent care trebuie relocați în zona Termocentralei Iernut.

Dacă și acest blocaj va fi rezolvat în scurt timp, șansele de finalizare în 2019 sunt extrem de ridicate.

Mini-tronsonul de 3,6 kilometri construit de nemții de la Geiger este gata aproape în totalitate, aplicându-se marcajele rutiere. Cel mai probabil în perioada următoare va avea loc recepția!

Ultimul dintre cele patru loturi, cel dinspre Târgu-Mureș (10,1 km), este într-un stadiu avansat, cei de la Strabag executând lucrări de asfaltare, taluzare, șanțuri, instalare parapete și ecologizare. Dacă vremea va ține cu antreprenorul, și acest segment de autostradă poate fi finalizat în mod substanțial în noiembrie-decembrie 2018”. 

Lasă un comentariu