Felicitări... cu iz de amărăciune

Distribuie pe:

Primarul municipiului Târgu-Mureș, dr. Dorin Florea, s-a adresat, ieri, auditoriului prezent în Sala mare a Palatului Culturii din Târgu-Mureș, cu prilejul deschiderii noului an de studiu la Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie (UMFST):

“Îi felicit pe toți cei care încep un nou an universitar și le doresc succes în activitate. Sper să găsească orașul Târgu-Mureș ca fiind unul atractiv, să-și amintească cu drag de anii studenției petrecuți aici. Îmi exprim însă regretul că deschiderea noului an universitar la UMFST Târg-Mureș a fost organizată separat de cele două secții, română și maghiară. Mi-ar fi plăcut să văd că la o manifestare atât de importantă pentru mediul academic târgumureșean să fie prezenți toți cei din conducerea Universității, atât de la secția română, cât și secția maghiară”.

Menționăm că reprezentanții Consiliului de conducere al secției maghiare a UMFST pregătesc acțiuni de protest, considerând că decizia unificării celor două instituții de învățământ superior (Universitatea de Medicină și Farmacie și Universitatea “Petru Maior”) reprezintă un pas decisiv pentru desființarea educației în limba maghiară.

 

Lasă un comentariu