Decizie de ultimă oră luată de Cosmin Contra. Convocare surprinzătoare pregătită de selecționerul naționalei

Distribuie pe:

În urma problemelor pe care le are în compartimentul defensiv, Cosmin Contra a discutat cu selecționerul reprezentativei de tineret, Mirel Rădoi, și a decis să convoace la naționala mare un jucător pe care l-a avut în trecut sub comanda sa. După accidentările lui Vlad Chiricheș și Mihai Bălașa, dar și după problemele personale pe care le are Valerică Găman, Cosmin Contra a decis să-l convoace pentru meciurile cu Lituania și cu Serbia pe Ionuț Nedelcearu. Fundașul central de la UFA este suspendat pentru meciul reprezentativei de tineret cu Țara Galilor, astfel că și-ar putea ajuta colegii doar în partida cu Liechtenstein, ultima clasată din grupă. În aceste condiții, Rădoi și-a dat acordul ca Nedelcearu să meargă și să ajute naționala mare. Deși a fost eliminat pentru cumul de cartonașe galbene în meciul cu Portugalia și ar fi trebuit să primească o singură etapă de suspendare, fostul dinamovist este nevoit să stea pe bară două meciuri, după injuriile aduse centralului la partida de la Pacos de Ferreira. Fundașul de 22 de ani mai are de ispășit jumătate din pedeapsa primită și nu va putea evolua în partida cu Lituania, însă, va fi apt pentru returul cu Serbia din Liga Națiunilor. Pe 11 octombrie, de la ora 21.45, tricolorii vor juca la Vilnius, împotriva Lituaniei, apoi, trei zile mai târziu, pe 14 octombrie, de la ora 16.00, vor primi vizita Serbiei pe Arena Națională. Lista convocărilor preliminare este următoarea:

Portari: Ciprian Tătărușanu (FC Nantes, 53/0), Costel Pantilimon (Nottingham Forest, 27/0), Florin Niță (Sparta Praga, 2/0), Silviu Lung (Kayserispor, 3/0)

Fundași: Cristian Săpunaru (Kayserispor, 29/0), Alin Toșca (PAOK Salonic, 13/0), Gabriel Tamaș (Hapoel Haifa, 65/3), Ionuț Nedelcearu (UFA, 2/0)

Mijlocași: Răzvan Marin (Standard Liege, 12/1), Adrian Stoian (Crotone, 2/0), Paul Anton (Krylia Sovetov, 5/0), Alexandru Chipciu (Sparta Praga, 37/4), Dorin Rotariu (AZ Alkmaar, 7/1), Nicolae Stanciu (Sparta Praga, 24/9), Constantin Budescu (Al-Shabab, 12/5), Alexandru Maxim (Mainz, 30/2)

Atacant: Claudiu Keșeru (Ludogoreț, 25/6)

Lasă un comentariu