De la 1 ianuarie 2019, SALARIUL MINIM BRUT PE ECONOMIE - 2.050 LEI!

Distribuie pe:

Pe site-ul oficial al Ministerului Muncii și Justiției Sociale (MMJS) a fost lansat spre dezbatere publică proiectul de hotărâre pentru stabilirea salariului de bază minim brut pe țară garantat în plată, conform căruia, de la 1 ianuarie 2019, acesta ar urma să ajungă la 2.050 lei (aproximativ 440 de euro).

“Începând cu data de 1 ianuarie 2019, salariul de bază minim brut pe țară garantat în plată, sumă stabilită în bani care nu include sporuri și alte adaosuri, se stabilește la 2.050 lei lunar, pentru un program complet de lucru de 167,333 ore, în medie, pe lună, reprezentând 12,251 lei pe oră.

Impactul negativ al majorării salariului minim brut asupra Produsului Intern Brut (PIB) real este de 0,6 puncte procentuale.

Majorarea salariului minim va avea efecte pozitive asupra creșterii economice, prin stimularea ocupării, creșterea puterii de cumpărare a salariaților și reducerea muncii la negru”, se arată în expunerea de motive.

* * *

Propunerile, sugestiile și opiniile cu privire la acest proiect de act normativ pot fi transmise la adresa de e-mail dezbateri@mmuncii.gov.ro, până în 6 octombrie 2018.

Lasă un comentariu