În sfârșit, cineva trebuia să ia taurul de coarne - Prefectul - cu ochii pe autostradă!

Distribuie pe:

9,5 kilometri din Autostrada Transilvania, pe sectorul Gilău - Nădășelu, județul Cluj, au fost oferiți de constructori, vineri, circulației, după ce oficialii CNAIR au făcut recepția unui pod peste râul Someș, care face legătura cu sectorul Câmpia Turzii - Gilău.

Prefectul județului, Mircea Dușa, a anunțat miercuri, într-o conferință de presă, că, în numai o săptămână, a studiat și semnat aproape 100 de titluri de proprietate asupra terenurilor, alte 141 fiind în lucru.

Potrivit comunicatului dat publicității de Instituția Prefectului - Județul Mureș, o mare parte dintre titlurile de proprietate sunt legate de procedurile privind exproprierea imobilelor proprietate private situate pe amplasamentul suplimentar aflat pe secțiunea 2A Ogra - Câmpia Turzii a Autostrăzii Brașov - Târgu-Mureș - Cluj-Napoca - Oradea și vizează localitățile: Bogata, Chețani, Cucerdea, Cuci, Iernut, Luduș și Ogra, aflate pe raza județului nostru.

Prefectul a explicat că de-ținătorii terenurilor supuse exproprierii în localitățile aflate pe traseul autostrăzii sunt obligați să prezinte expropriatorului documente de proprietate asupra imobilelor (terenuri și clădiri) pentru a putea fi despăgubiți, iar de la declanșarea procedurilor de expropriere au fost emise, până în prezent, în total, 46 de titluri de proprietate în localitățile: Iernut (23), Luduș (16), Chețani (5), Cucerdea (1), Cuci (1).

Secțiunea 2A Ogra - Câmpia Turzii a fost împărțită în 3 loturi: 1) Ogra - Iernut; 2) Iernut - Chețani; 3) Chețani - Câmpia Turzii, se mai precizează în documentul citat.

De menționat că, potrivit sediului materiei - HG nr. 213/ 2018 -, “Autostrada Brașov - Târgu-Mureș - Cluj - Oradea corelată cu autostrada București-Brașov va asigura o legătura directă între România, centrul și vestul Europei. Această autostradă va avea o mare atractivitate pentru traficul din zona Transilvaniei și Munteniei, prin rețeaua de drumuri naționale reabilitate sau cuprinse în programul de reabilitare, zona de sud-est (legătura cu portul Constanța) prin intermediul autostrăzii București - Constanța și zona de nord, cât și pentru traficul generat de marile centre urbane din zona de influență a autostrăzii”.

Suma necesară aferentă despăgubirii pentru imobilele proprietate privată situate pe amplasamentul suplimentar (localitățile menționate mai sus) este de 1.726 mii lei pentru 970 de imobile cu suprafața totală de 584.419 mp. (gov.ro)

 

Lasă un comentariu