Conferință Internațională UNESCO, la Sighișoara

Distribuie pe:

Peste 40 de experți în domeniul managementului siturilor culturale, înscrise pe lista monumentelor mondiale, din diverse state ale lumii vor fi prezenți la Sighișoara, în perioada 10-14 octombrie, cu prilejul unei conferințe internaționale pe tema protejării și promovării siturilor patrimoniului mondial.

Manifestarea, desfășurată sub egida UNESCO, este organizată de Institutul de Arheologie Iași, în parteneriat cu Municipiul Sighișoara și Institutul Național al Patrimoniului, deschiderea oficială fiind programată pentru 11 octombrie, ora 9, în sala festivă a Municipiului.

Concomitent, și în dialog cu această conferință, va fi organizată și Expoziția Patrimoniu / Artă / Acțiune Contemporană, ilustrând tendințele actuale de animare a unor situri valoroase de patrimoniu, prin intervenții de artă contemporană. Sunt propuse lucrări și soluții conceptuale inedite, în care patrimoniul - ca limbaj cultural cu o puternică încărcătură spirituală - devine un cadru adecvat pentru experiment și cercetare artistică.

“Amprentată total de patrimoniul de mare anvergură care o definește, Sighișoara are nevoie de respirație creativă, un suflu artistic stimulant, revigorant, îndemnând la reflecție, din perspective noi, asupra orașului și edificiilor sale istorice”, informează municipalitatea sighișoreană. 

Lasă un comentariu