Studenții mureșeni - în vizită de studiu

Distribuie pe:

Proiectul privind învățământul secundar (ROSE) își propune să contribuie la reducerea abandonului în învățământul secundar și terțiar și la creșterea ratei de promovare a examenului de bacalaureat. Finanțarea este asigurată printr-un împrumut de 200 de milioane de euro, acordat de Banca Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare, iar implementarea va fi asigurată de Ministerul Educației Naționale, pe o perioadă de șapte ani (2015-2022).

Grupul țintă al Facultății de Inginerie din cadrul Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie Târgu-Mureș este format din beneficiarii direcți, în care vor fi cuprinși toți studenții admiși în anul I de studii de licență cu media mai mică sau egală cu 7 la examenul de bacalaureat și/sau cei cu burse sociale, indiferent de regimul de finanțare al studiilor (buget sau taxă), precum și studenții care fac parte din categoriile defavorizate, a subliniat conf. univ. dr. Arina Modrea, director grant. Domnia sa a mai remarcat că la beneficiarii direcți ai grupului țintă, se adaugă și beneficiarii indirecți formați din cadre didactice ale facultății, ale DPPD, personal specializat afiliat CCOC, asociații studențești (ESTIEM, Liga studenților). Numărul total al participanților în sub-proiect pe întreaga perioadă de implementare, este de aproximativ 1.100.

Printre activitățile derulate în cadrul proiectului s-a numărat și o vizită de studiu la Ford Craiova, Dacia Mioveni Pitești, a studenților Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie Târgu-Mureș.

Lasă un comentariu