Năravuri molipsitoare: după ce PSD și-a “detronat” două guverne, UDMR își “hăcuiește” propriii reprezentanți în administrația locală

Distribuie pe:

Consiliul Teritorial Permanent (CTP) al UDMR Mureș a evaluat activitatea viceprimarului Makkai Gergely și a facțiunii locale a Uniunii din Consiliul Local Municipal Târgu-Mureș, exprimându-și, categoric, nemulțumirea în acest sens. Mai mult, CTP solicită, ferm, demisia lui Makkai din funcția de viceprimar și nominalizarea unui nou candidat pentru ocuparea acestei funcții.

MTI, care a preluat știrea, arată că, informat asupra acestei situații, liderul filialei mureșene a UDMR și președinte al Consiliului Județean Mureș, Ferenc Péter, susține această propunere, considerând că solicitarea demisiei “trece de nivelul local și are un mesaj național”.

Supărarea “udemeristo-udemeristă” ar proveni din faptul că viceprimarul Makkai și consilierul local municipal Bakos Levente au făcut parte dintr-o delegație a administrației publice locale care a efectuat, pe bani publici, o vizită în Coreea de Sud, la o conferință despre pacea mondială. UDMR Târgu-Mureș a catalogat călătoria drept o “excursie” și i-a somat pe consilierii Uniunii să nu participe.

“Împricinații” n-au ținut însă cont de indicațiile de la centru, mai mult, grupul UDMR din Consiliul Local Municipal a votat pentru aprobarea hotărârii.

După această pățanie, organizația municipală a UDMR i-a somat pe cei doi “indisciplinați” să doneze în scopuri comunitare banii cheltuiți din bugetul local pentru a acoperi costurile călătoriei care, susțin liderii, nu a adus niciun beneficiu orașului.

Pe de altă parte, reprezentanții municipalității arată că, dimpotrivă, în cadrul vizitei în Coreea de Sud, părțile au convenit asupra încheierii unor parteneriate privind colaborarea, pe termen lung, cu unități sanitare din oraș, inclusiv schimburi de experiență între medici și studenți din ambele țări și derularea unor proiecte privind programe educaționale și culturale, sens în care Primăria va pune la dispoziție toate detaliile privind aceste demersuri.

Makkai Gergely a devenit viceprimarul municipiului Târgu-Mureș în iunie 2017, la un an de la alegerile locale. În prealabil, părerile au fost împărțite în UDMR Mureș și în UDMR Târgu-Mureș dacă este sau nu nevoie de un viceprimar maghiar în condițiile în care formațiunea politică a maghiarilor din Târgu-Mureș se străduiește din 2000 să îl înfrângă pe Dorin Florea în alegeri, precizează sursa citată.

Lasă un comentariu