Rugăciuni și focuri de veghe pentru autonomia Ținutului Secuiesc

Distribuie pe:

Consiliul Național Secuiesc (CNS) solicită comunităților maghiare de creștini din întreaga lume să se roage, iar secuii să aprindă focuri de veghe cu ocazia Zilei Autonomiei Ținutului Secuiesc, care va avea loc la 28 octombrie, informează MTI.

Semnatarul apelului, președintele CNS, Balázs Izsák, solicită bisericilor maghiare din toată lumea să-și mobilizeze enoriașii să se roage pentru autonomia Ținutului Secuiesc, “pentru acea credință comună de neclintit, care face viziunea autodeterminării un fapt de netăgăduit. Să le transmitem celor care se îndoiesc că se poate trăi și fără credință, dar nu are rost!” În opinia liderului CNS, demersul constituie un răspuns comun la provocări, indiferență și argumente false în problema autonomiei, dar și un exemplu de unitate și solidaritate.

Potrivit inițiativei CNS, urmează ca în ziua de 28 octombrie, la ora 17.30, rugăciunea comună să fie urmată de focuri de veghe în toate localitățile din secuime, sens în care liderii s-au adresat bisericilor, administrațiilor publice locale, ONG-urilor, agenților economici, proprietarilor de terenuri, solicitând tuturor să transforme Ziua Autonomiei Ținutului Secuiesc într-un eveniment al comunității, prin aprinderea de făclii, ruguri, focuri de tabără, lumânări.

Tinerele generații trebuie să conștientizeze faptul că autodeterminarea secuilor este o cauză a întregii națiuni maghiare, se mai arată în comunicatul citat de agenția de presă menționată.

 

Lasă un comentariu