O FRUMOASĂ ACTIVITATE A PENSIONARILOR MUREȘENI

Distribuie pe:

În baza proiectului întocmit pentru derularea unor activități cultural-artistice în anul omagial 2018, între Liga Pensionarilor Mureș și partenerii ei: Consiliul Județean Mureș, Societatea Cultural-Patriotică ,,Avram Iancu”, Liga Scriitorilor din România-filiala Mureș, Societatea Culturală ,,Papiu Ilarian”, Fundația Culturală ,,Vasile Netea” , joi, 4.10.2018, la sediul Ligii Pensionarilor din Tg.-Mureș, doamna prof. pensionară FLORICA PERȚE, președinta Comisiei Județene de Femei și președinta organizației târgumureșene din cadrul Ligii Pensionarilor Mureș, a organizat o activitate culturală deosebită, în cadrul căreia s-a omagiat actul Marii Uniri de la 1 Decembrie 1918.

Au fost prezenți: vicepreședintele Consiliului Județean Mureș, ALEXANDRU CÂMPENU, președintele Ligii Pensionarilor Mureș, MIRCEA MOSORA, președintele C.N.S.R.L ,,Frăția”, domnul CĂLIN-ORLANDO COCIȘ, președintele Societății Cultural-Patriotice ,,Avram Iancu” - filiala Mureș, ec. IOAN BERȚA, președintele Fundației ,,Vasile Netea”, prof. DIMITRIE POPTĂMAȘ, președintele Ligii Scriitorilor Români - filiala Mureș, prof. MIRCEA DORIN ISTRATE, alți invitați și numeroși pensionari.

După intonarea Imnului de Stat al României, de către toți cei prezenți, domnul Alexandru Cîmpeanu a adresat un cald cuvânt de salut și de apreciere la adresa activităților pe care le desfășoară pensionarii mureșeni, urându-le, în final, sănătate și viață lungă. Aceleași aprecieri și urări de bine au fost rostite de domnii Mircea Mosora și Călin-Orlando Cociș.

Conferința cu tema ,,Drumul înfăptuirii Marii Uniri”, extrem de bine documentată, a fost susținută de doamna dr. ist. prof. cercetător MARIA COSTEA, o mai veche colaboratoare a Ligii Pensionarilor Mureș. Materialul a tratat, pe înțelesul tuturor, evolutiv, acțiunile unor români luminați, mari patrioți, care au fost pentru acele timpuri candele purtătoare de lumină care au arătat calea pe care să meargă răbdătorul popor român, spre împlinirea visului său secular, Marea Unire din mirificul an 1918.

A urmat apoi un moment de înaltă ținută și trăire patriotică, în care membrii Ligii Scriitorilor Români, filiala Mureș, poeții MIRCEA DORIN ISTRATE, FELICIA ALBU, IOSIF ALBU au înfiorat inimile asistenței cu minunatele lor poezii referitoare la temă, toate creații proprii, iar Grupul Coral al pensionarelor din Tg.-Mureș au interpretat câteva cunoscute cântece patriotice.

Domnul Ioan Berța a propus ca membrii Ligii Pensionarilor împreună cu membrii Societății Cultural-Patriotice ,,Avram Iancu” din Tg.-Mureș să realizeze o seară de cântec și poezie patriotică, iar domnul Mircea Mosora a mers și mai departe, în sensul ca a propus ca la această activitate să fie cooptați și elevii din clasele terminale de liceu. În final, doamna Florica Perțe a înmânat mai multe diplome omagiale, unor persoane care au sprijinit activitățile Ligii Pensionarilor. Întreaga activitate a fost un frumos exemplu, cum au ținut pensionarii mureșeni să omagieze lupta înaintașilor noștri pentru a înfăptui Marea Unire de la 1918.

 

Lasă un comentariu