O REȚEA PLINĂ DE LICHID ÎMPRĂȘTIE CANCERUL ÎN ORGANISM

Distribuie pe:

Oamenii de știință americani de la Școala de Medicină a Universității New York, citați de descopera.ro, susțin că o rețea de canale pline de lichid din corpul omenesc, care pare să fie un nou organ, are un rol important în transportul celulelor canceroase.

“Descoperirea noastră a fost făcută întâmplător, în urma unei simple endoscopii - o procedură care presupune introducerea unei sonde cu cameră video în tractul gastro-intestinal al unei persoane.

Această procedură permite și examinarea țesutului din interiorul tractului și, astfel, am ajuns la niște concluzii surprinzătoare. Noi ne așteptam ca tractul biliar să fie înconjurat de un perete de țesut dur. În schimb, am descoperit niște tipare ciudate. Am prelevat mostre de țesut și le-am analizat. Am folosit și tehnica endomicroscopiei și am ajuns la același rezultat.

Investigarea altor organe a scos în evidență faptul că acele tipare ciudate sunt produse de un lichid care circulă prin niște canale prezente în tot organismul. Considerăm că fiecare țesut din organism este înconjurat de o rețea de astfel de canale care împreună formează un organ.

Am estimat că acest organ conține 20% din cantitatea de lichid din organismul uman și credem că funcționează ca un absorbant pentru șocuri. Acest organ nu a mai fost observat până în prezent din cauza abordării standard pentru vizualizarea interiorului corpului omenesc, care făcea ca aceste canale să fie secate, iar fibrele de colagen care susțineau pereții canalelor să se prăbușească, lăsând astfel impresia unui zid protector de țesut, în locul unui canal plin de lichid.

Dar, la fel de bine cum protejează organele, această rețea poate contribui la răspândirea cancerului în organism.

Atunci când am analizat mostrele provenite de la oameni afectați de cancere invazive, am descoperit că celulele maligne și-au creat drumul prin aceste canale și astfel au ajuns direct în sistemul limfatic. Odată ce reușesc să intre, este ca și cum ar aluneca pe apă, astfel încât această rețea este o nouă fereastră prin care mecanismul tumoral se răspândește în organism”, explică specialiștii americani.

Lasă un comentariu