Ibănești - Generații de ieri, generații de azi

Distribuie pe:

5 octombrie, Ziua mondială a educației, a fost sărbătorită în toate școlile din comună, printr-o serie de activități care au avut rolul de a le arăta elevilor importanța acesteia pentru viitorul lor și pentru societate.

Moment emoționant la Școala Primară Dulcea, unde dl Vasile Petra s-a aflat din nou în fața elevilor. Timp de 43 de ani a fost dascăl, profesor de limba română și director de școală, de opt ani este în pensie. Le-a povestit copiilor despre începuturile învățământului în zona Dulcea (anul 1926), despre construirea școlii, acolo unde este acum căminul cultural (începută în anul 1936, cu doar două săli de clasă) și a continuat cu istoria acesteia până în zilele noastre. “Numărul cel mai mare de elevi la școala Dulcea a fost în 1987, când erau 200 de elevi... Asta era viața atunci... în curtea școlii când ieșeau, era o gălăgie! Pentru școală, elevii înseamnă viață”, a spus dl Petra.

Duminică, 14 octombrie, va fi rândul celor de vârsta a treia: Primăria comunei și Consiliul

local îi invită la Căminul Cultural Ibănești Pădure, la spectacolul devenit o tradiție, dedicat Zilei Internaționale a Persoanelor Vârstnice. (sursa și foto: ibanesti.ro)

Lasă un comentariu