ZIUA LIMBILOR EUROPENE

Distribuie pe:

Vineri, 5 octombrie 2018, cu prilejul zilei educației, la Colegiul Agricol “Traian Săvulescu” din Târgu-Mureș a fost deschisă cea de a șaptea ediție sub titlul “Tehnologia zilei europene a limbilor 2018”.

Festivitatea a fost deschisă de profesorul doctor Raduly Daniel, șeful catedrei de limbi moderne de la unitatea de învățământ organizatoare, care a spus: “Vă felicit, dacă acum de aproape sau de departe vă face plăcere ca, de la an la an, să participați, să vă salutăm, să salutăm presa și dați-mi voie să prezint pe scurt ce este, de fapt, ZEL (“Ziua Europeană a Limbilor”).

În continuare, profesorul doctor a mulțumit pentru sprijin Primăriei și Consiliului local Târgu-Mureș, Institutului Francez din Cluj prin Mihaela Popa, lui Patrice Desnos de la săptămânalul de mică publicitate “Elesh”, Inspectoratului Școlar Județean Mureș, Palatului Copiilor din Târgu-Mureș și partenerilor media.

În continuare a luat cuvântul profesorul inginer Viorel Socol, directorul colegiului care, adresându-se participanților, a spus: “Bine ați revenit, vă doresc o competiție corectă, să aveți succes, să vă bucurați de vremea frumoasă de afară, o ședere plăcută și mulțumesc catedrei de limbi moderne pentru perioada de organizare a acestui eveniment”.

La acest eveniment au participat echipaje de concurs ale liceelor tehnologice și teoretice, care au avut 17 echipaje din județele Cluj, Alba, Maramureș, Harghita, Bistrița-Năsăud și Mureș. Au fost aduse mulțumiri profesorilor: Alina Petriș, Veronica Ciuchină, Elena Tămașoiu, Kendi Szakács Huba și lui Raduly Daniel, care au contribuit la organizarea acestui eveniment.

După proba scrisă a concursului s-a trecut la proba orală, după care eleva din clasa a XII-a a unității organizatoare a invitat în fața publicului soliști de muzică populară și ușoară, iar la solicitarea acestei eleve, pe numele ei Iulia Sămărghițan, a urmat un program deosebit, prezentat de trupa Barbarossa Samba Grup, care a prezentat, din diferite tobe, un program cu care a vrut ca cei care au concurat să uite de stres. Apoi, cei doi interpreți de culoare invitați la eveniment, Tie Ri Bje Leopold din Coasta de Fildeș și Acacia Mpofo Kitata Lukibadiku din Togo, cu instrumente specifice țărilor lor, au electrizat sala cu melodii specifice africane.

În final, un grup de profesori care au făcut parte din juriu au acordat premii pentru două categorii de unități școlare, pentru licee tehnologice și pentru licee teoretice. Astfel, au fost acordate premiul I - Colegiul Economic “Nicolae Titulescu” din Baia Mare, premiul II - Colegiul Economic “Transilvania” din Târgu-Mureș, premiul III - Colegiul Tehnologic “Gheorghe Șincai” din Târgu-Mureș. Apoi, au fost atribuite mențiunile. Mențiunea I - Colegiul Agricol “Traian Săvulescu” din Târgu-Mureș, menținea II – Colegiul “Napoca” din Cluj-Napoca. În final au fost acordate premiile și mențiunile pentru liceele teoretice. Premiul I - Liceul “Bolyai Farkas” din Târgu-Mureș, premiul II - Colegiul Național “Alexandru Papiu Ilarian” din Târgu-Mureș, premiul III - Liceul Teoretic “Petru Maior” din Ocna Mureș, județul Alba, iar mențiunea a fost acordată Liceului “Unirea” din Târgu-Mureș.

Lasă un comentariu