Studenții de azi - profesioniștii de mâine

Distribuie pe:

Timp de 36 de luni, la Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie Târgu-Mureș se derulează Proiectul privind învățământul secundar (ROSE). Acesta își propune să contribuie la reducerea abandonului în învățământul secundar și terțiar și la creșterea ratei de promovare a examenului de bacalaureat. Este structurat în trei componente: primele două sunt concepute pentru a aborda aspecte de natură academică și socială care conduc la performanța scăzută a elevilor în învățământul secundar superior, precum și în primii ani din învățământul terțiar. A treia include atât managementul de proiect, monitorizarea și evaluarea impactului acestuia, cât și activitatea de evaluare a intervențiilor existente, care abordează constrângerile financiare ale elevilor din învățământul secundar superior provenind din grupuri dezavantajate.

În cadrul activităților de sensibilizare adresate studenților cu risc de abandon în primul an de studii de licență s-a desfășurat și seminarul ce i-a avut ca invitați pe Lucian GOLEA - antreprenor la GO Concept Plus Târgu-Mureș, și Iulian BACIU - terapeut la Centrul de Sănătate Herghelia. Programul evenimentului, la care au participat peste 100 de persoane, a inclus discuții cu grupul țintă și prezentarea rezultatelor obținute în urma finalizării anului I de proiect, precum și discuții cu grupul țintă și prezentări ale studenților din anii mai mari. La final au fost dezbateri, analize, studii de caz cu studenții din anii mai mari.

Finanțat printr-un împrumut de 200 de milioane de euro acordat de Banca Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare, proiectul “Studenții de azi - profesioniștii de mâine” va fi implementat de Ministerul Educației Naționale, preciza conf. dr. Arina Modrea, director grant, grupul țintă al Facultății de Inginerie fiind format din beneficiarii direcți, în care vor fi cuprinși toți studenții admiși în anul I de studii de licență cu media mai mică sau egală cu 7 la examenul de bacalaureat și/sau cei cu burse sociale, indiferent de regimul de finanțare al studiilor (buget sau taxă), precum și studenții care fac parte din categoriile defavorizate.

Lasă un comentariu