TÂRGUL CETĂȚII

Distribuie pe:

În perioada 12-14 octombrie a.c. se va desfășura “Târgul cetății”, manifestare ajunsă la cea de a patra ediție. Din partea organizatorului avem relatarea Cristinei Manoilă: “Sunt organizatorul «Târgului cetății» de pe Bulevardul Cetății, din perioada 12-14 octombrie. Evenimentul nostru a ajuns la cea de a patra ediție. Este un eveniment bianual care își propune să adune împreună producătorii locali de produse alimentare și mic artizanat. Când spun local, nu mă refer neapărat doar la cei din județul Mureș, ci extinzând, chiar și la nivel național, pentru că sunt produse care în județul Mureș nu se regăsesc, drept urmare, am extins invitația și către județele Cluj, Sibiu, Alba, Suceava, Bacău, Harghita, Covasna, Bistrița-Năsăud, Brașov, ca arie a noastră de acoperire. E un târg foarte bogat, sunt peste 70 de producători, cu cele mai diverse roade ale toamnei, și nu numai.

Noi am spus, așa, ca un logo al acestui eveniment, «Îți umpli cămara cu bunătăți», pentru că, de la cartofi și usturoi, până la cel mai sofisticat pește, poți găsi în «Târgul cetății» tot ce-ți dorești. Pe lângă asta, avem și o frumușică ofertă de mic artizanat, pentru că am avut foarte multe solicitări din partea micilor artizani de a participa la acest târg, astfel că ne-am extins puțin aria de acoperire și oferta către târgumureșeni și cu produse de mic artizanat. Programul pe zile este următorul: vineri, de la ora 11 la 19, sâmbătă, de la 10 la 19, și duminică, de la 10 la 18. După acest târg urmează să ne pregătim pentru anul viitor. În luna mai organizăm din nou o ediție a «Târgului cetății», ediția a V-a, tot de Asociația Mercur pe care o reprezint, și care mai organizează în cursul lunii ianuarie târgul «Nunta noastră», un târg dedicat mirilor anului 2019. Încă nu am o dată certă, dar cel mai probabil este că va fi în cel de-al treilea weekend din luna ianuarie.

Înainte de asta, peste mai puțin de trei săptămâni organizăm «Balul Palatului», care este un eveniment cultural prin excelență, la Palatul Culturii. Revenind la acest eveniment, este o cerere foarte mare din partea producătorilor de a veni la «Târgul cetății»“, și varietatea produselor este foarte mare, dar având în vedere faptul că evenimentul este bine mediatizat și, mai ales, foarte bine primit de către publicul târgumureșean, producătorii își doresc foarte mult să vină. Pentru ediția din acest an, de aproape două luni nu mai avem locuri libere. Solicitări sunt foarte multe. Chiar și astăzi am primit patru telefoane, dar, din păcate, nu din rea-voință, ci, pur și simplu, din lipsă de spațiu, nu mai putem să îi primim. Asta nu înseamnă că nu ne putem întâlni la edițiile viitoare”.

Nu ne rămâne decât să urăm târgumureșenilor să-și umple cămările cu delicatese culinare autohtone.

 

Lasă un comentariu