Concursul de intrare în Rezidențiat, organizat în 18 noiembrie

Distribuie pe:

Ministerul Sănătății (MS) anunță că organizarea concursului de intrare în Rezidențiat se află în linie dreaptă, acesta urmând să se desfășoare duminică, 18 noiembrie 2018, în domeniile medicină, medicină dentară și farmacie.

“La fel ca și în anii trecuți, concursul se va desfășura în 6 centre universitare: București, Cluj-Napoca, Craiova, Iași, Târgu-Mureș și Timișoara.

De asemenea, în a doua decadă a lunii octombrie a.c., MS va publica pe site-ul oficial www.rezidențiat.ro, toate amănuntele privind metodologia și condițiile de participare, conform calendarului acțiunilor necesare pentru organizarea concursului. Tot în această perioadă s-a prevăzut demararea înscrierilor candidaților la concurs.

Pentru anul universitar 2018 - 2019, la solicitarea MS, Guvernul a aprobat majorarea cifrei de școlarizare prin Rezidențiat. Astfel, cifra de școlarizare va fi de 5.415, față de 4.000 în anul universitar 2017 - 2018.

Mai mult, conform Ordonanței de Urgență nr.52/2018 pentru modificarea și completarea Ordonanței Guvernului nr. 18/2009 privind organizarea și finanțarea Rezidențiatului, în cazul în care la finele repartiției candidaților promovați la concursul de rezidențiat rămân locuri (posturi) de rezident neocupate, MS poate organiza redistribuirea, la cerere, a candidaților care la concursul de rezidențiat din sesiunea precedentă au fost declarați respinși, deși au obținut punctajul minim de promovare stabilit de metodologia de concurs, aprobată prin ordinul comun al ministrului sănătății și al ministrului educației naționale, dar s-au clasat în afara numărului de locuri (posturi) publicat la concurs.

În situația în care în sesiunea anterioară nu există candidați cu punctaj de promovare sau după redistribuirea prevăzută mai sus au mai rămas locuri (posturi) neocupate, MS poate organiza, în primul semestru al anului următor, o sesiune extraordinară a concursului de Rezidențiat.

Dispozițiile Ordonanței de Urgență nr.52/2018 sunt aplicabile și pentru candidații din sesiunea noiembrie 2017, în măsura în care la finele repartiției candidaților promovați la concursul de rezidențiat din sesiunea noiembrie 2018, rămân locuri (posturi) de rezident neocupate. Aceștia pot depune la MS cererii pentru a fi luați în evidență pentru situația în care în urma concursului menționat rămân locuri (posturi) neocupate.

Solicitările celor interesați să participe la redistribuirea eventualelor locuri (posturi) rămase neocupate în urma concursului de rezidențiat din 18 noiembrie 2018 se depun direct la sediul Ministerul Sănătății (sediul CRUSP str. Bodești nr.1, secrtor 2, București) sau se transmit prin poștă cu confirmare de primire la aceeași adresă”, precizează MS. 

Lasă un comentariu