Proiect: LA DIVORȚ, ROMÂNII AR PUTEA BENEFICIA DE 3 ZILE LIBERE!

Distribuie pe:

O inițiativă legislativă depusă recent la secretariatul Senatului de către deputatul PSD Georgian Pop prevede acordarea unui concediu pentru divorț, de trei zile lucrătoare.

“Concediul pentru divorț se acordă în scopul de a veni în sprijinul celor ce trec prin această situație pentru acomodarea la noua situație din viața lor. Cei care au divorțat au dreptul la un concediu pentru divorț, de trei zile lucrătoare.

În cazul în care titularul dreptului la concediu pentru divorț este asigurat în cadrul sistemului asigurărilor sociale de stat, el are dreptul la un concediu pentru divorț plătit de trei zile lucrătoare. Indemnizația pentru concediul de divorț se plătește din fondul de salarii al unității și este egală cu salariul corespunzător perioadei respective.

Concediul se acordă la cerere de către angajator în următoarele patru săptămâni de la data constatării sau, după caz, a pronunțării divorțului. Concediul pentru divorț se acordă indiferent de durata căsătoriei și indiferent de modalitatea prin care s-a desfăcut căsătoria”, se arată în proiectul de act normativ.

În expunerea de motive, inițiatorul prezintă date ale Institutului Național de Statistică: “Din 1990 până în prezent, rata divorțului definită ca numărul total al divorțurilor raportate la numărul total al căsătoriilor într-un an este în medie de 25%, mai exact, în ultimele două decenii, aproximativ una din patru căsnicii a sfârșit prin divorț.

Anual, peste 60.000 de adulți și aproximativ 17.500 de copii sunt afectați în mod direct de divorț, la aceștia adăugându-se și membrii familiei lărgite, prietenii, colegii sau angajatorii persoanelor divorțate”.

Lasă un comentariu