Atenție, români! Dușmanii Centenarului Marii Uniri nu dorm! TRANSILVANIA ÎN “COLIMATOR”! (LXXI) Președintele ungar János Áder (2012-2022) (II)

Distribuie pe:

2016. Președintele ungar i-a acordat Ordinul de Onoare al Ungariei lui L. Tökes, pentru “meritele” acestuia în... Revoluția Română din 1989, fără să aibă pic de jenă că autoritățile române îi retrăseseră acestui batjocoritor (de români) distincția Steaua României (conferită de președintele Băsescu în 2009!), și că în 2003, acest legendat spion maghiar Tökes ceruse prim-ministrului V. Orbán ca împreună cu Guvernul său să construiască “un sistem de cooperare național”, menit să confere “protectorat Tansilvaniei”! Păi, într-adevăr, dacă detronarea lui Ceaușescu, la care ungurii (în frunte cu agentul de influență Tökes) au contribuit din plin, a însemnat un enorm deserviciu la scară istorică, atunci acesta nu putea fi decât în întâmpinarea planului Ungariei de destructurare graduală a Transilvaniei!

În această notă, se înscrie și participarea președintelui ungar, în 2016, în Harghita, la inaugurarea unui monument istoric, cel al romano-catolicului M. Áron, “un dușman neîmpăcat a tot ce este românesc”! Bineînțeles că, în desfășurătorul protocolar, asistența a avut ocazia să asculte, cum altfel?, imnul secuiesc și imnul Ungariei!

2017. Cu ocazia pelerinajului de la Șumuleu Ciuc, unde catolicii se adună anual, președintelui ungar i s-a părut firesc să asculte din nou, în prezența a circa 120.000 de maghiari, cum s-a intonat imnul Ungariei! Ca urmare, s-a conturat pe deplin că tandemul dezintegrării unității și statalității românești, dintre acest președinte și prim-ministrul Orbán, a inaugurat în Europa zis modernă o serie de imixtiuni neuzuale și aberante, desigur cu complicitatea condamnabilă a unor oficiali români, caracterizate de fapt de insistența cu care Guvernul Ungariei urmărește o întoarcere în timp, la ceea ce a însemnat cândva Ungaria Mare, folosindu-se în acest scop de nenumărate stimulente ca să îi integreze pe toți maghiarii în circuitul Ungariei (cum ar fi inaugurarea în premieră mondială - prin dubla-cetățenie - a “dreptului” cetățenilor Transilvaniei), asimilându-i multiplu, de a jura credință pe două constituții a două țări! Asta da, incredibil! Dar este adevărat!

Lasă un comentariu