Drepturi, drepturi, dar nici chiar așa!

Distribuie pe:

O asociație pentru drepturile animalelor a lansat o campanie în zeci de stații de metrou din Paris, cerându-le oamenilor să se abțină de la “masacrarea” șobolanilor, în contextul măsurilor de combatere a acestor animale care infestează capitala Franței și le produc disconfort locuitorilor, notează luni Xinhua.

Posterele afișate în stațiile de metrou prezintă imagini cu șobolani “drăgălași” și atrag atenția că aceștia “sunt ființe sensibile”, care pot “să simtă emoții”.

Campania le cere autorităților să renunțe la planul de deratizare despre care acestea spun că vizează îmbunătățirea sănătății publice.

“Șobolanii nu ar trebui văzuți ca sinonimi cu mizeria”, a susținut Philippe Reigne, cofondator al asociației, explicând că, în realitate, șobolanii ajută la reducerea cantității de gunoaie prin faptul că mănâncă în jur de 7 kg de resturi în timpul vieții, potrivit publicației The Telegraph.

Se estimează că în Paris trăiesc circa 4 milioane de șobolani, numărul lor depășind cu mult populația capitalei franceze.

Șobolanii pot fi văzuți mișunând pe străzi, în parcuri, în stațiile de metrou, mai ales când au loc inundații sau când lucrări majore de infrastructură îi gonesc din locurile lor obișnuite.

Autoritățile duc de multă vreme o luptă împotriva acestor animale, cu diferite mijloace, precum folosirea de capcane și otravă sau blocarea gurilor de canalizare. La sfârșitul lui 2016, mai multe parcuri au fost chiar închise pentru a putea fi curățate mai eficient de populația în creștere de șobolani.

Lasă un comentariu