“Întâlnirile muzicale Enescu 2018” Omagiu Centenarului Marii Unirii

Distribuie pe:

Institutul Cultural Român de la Paris, în parteneriat cu Asociația Noesis-Enesco și cu sprijinul SEAM și al Ambasadei României în Republica Franceză, prezintă cea de-a V-a ediție a “Întâlnirilor muzicale Enescu”. Sub egida Întâlnirilor se derulează un festival de muzică franceză și românească din secolele XX și XXI, precum și un concurs internațional de artă vocală.

Ediția din acest an este dedicată Centenarului Marii Uniri și marchează 100 de ani de la încheierea Primului Război Mondial.

În cadrul celei de-a V-a ediții a “Întâlnirilor muzicale Enescu”, avem plăcerea să o prezentăm în concert pe formidabila pianistă Dana Ciocârlie, alături de violonistul Nicolas Dautricourt. De asemenea, ediția de anul acesta sărbătorește 40 de ani de activitate al Cvartetului Enescu, care o vor avea ca parteneră pe tânăra pianistă Axia Marinescu. Totodată, conform tradiției, în cadrul ultimei seri prezentăm publicului laureații Concursului Internațional de Canto Georges Enesco - ediția 2017.

Toți acești extraordinari interpreți își vor reuni talentele pentru a aduce în fața publicului muzica enesciană și a contemporanilor săi și, de asemenea, a compozitorilor actuali: Sabin Păutza, Corneliu Gheorghiu, Nicolas Bacri... Ca la fiecare ediție, muzicii i se va asocia arta vizuală prin expoziția foto-documentară istorică “Enescu în timpul Marelui Război”, realizată de Muzeul Național George Enescu și expoziția artistică cu creații ale pictorului Emil Ciocoiu, intitulată “George Enescu și muzica”, în viziunea pictorului Emil Ciocoiu. Expozițiile vor avea loc în holul și în Sala Bizantină a Ambasadei Române la Paris.

Lasă un comentariu