Calcule Liga Națiunilor. Ce înseamnă egalul cu Serbia și ce șanse mai are România la locul 1. Naționala depinde acum de jocul rezultatelor

Distribuie pe:

România a căzut pe locul 3 în grupă după victoria muntenegrenilor din Lituania. Egalul contra Serbiei complică situația în grupă, naționala lui Contra putând rata primul loc, chiar și dacă va câștiga ultimele două partide. În acest moment, naționala Românie este obligată să câștige partidele cu Lituania de acasă și Muntenegru în deplasare, pentru a putea emite pretenții la locul 1 în grupă. Chiar și dacă va câștiga aceste ultime două meciuri rămase, România nu este sigură că va prinde prima treaptă a podiumului. Calculele hârtiei arată că Serbia trebuie să se împiedice într-unul dintre ultimele două meciuri rămase, iar România să le bată pe Lituania și Muntenegru. La egalitate de puncte cu naționala lui Mladen Krstajic, tricolorii pot profita de remizele obținute în cele două confruntări directe, 2-2 la Belgrad și 0-0 la București.

Clasamentul Grupei în acest moment: 1. Serbia 8 pct 5-2, 2. Muntenegru 7 pct 6-3, 3. România 6 pct 4-3, 4. Lituania 0 pct 2-9. Următoarele meciuri: 17 noiembrie, Serbia - Muntenegru , România - Lituania; 20 noiembrie, Serbia - Lituania, Muntenegru - România.

Care sunt avantajele locului 1 în grupă?

* Dacă România ar reuși să obțină prima poziție în grupa cu Serbia, Lituania și Muntenegru, ar prinde astfel barajul pentru Euro 2020, situație extrem de favorabilă dacă ratăm participarea la Euro în preliminarii.

* Locul 1 în grupă aduce de la sine și promovarea în grupa B a Ligii Națiunilor, dar garantează și prezența în urna a treia valorică pentru preliminariile Euro 2020.

* Nu în ultimul rând, Federația ar urma să încaseze un bonus financiar de peste 2 milioane de euro de la UEFA!

Care sunt avantajele locului 2 în grupă?

* Depășită pentru moment de Muntengru, România a căzut pe locul 3 în grupă și are meci direct cu naționala munengreană în ultima rundă. Locul 2 devine și el important, pentru că prezintă avantajele sale.

* Cele mai bune două locuri 2 din cele 4 ale Ligii C merg în urna a treia valorică, la tragerea la sorți a preliminariilor Euro 2020. Chiar dacă termină pe 2 în Liga Națiunilor, dar nu se află între cele mai bune două locuri 2, România cade în urna a patra valorică, ceea ce va îngreuna misiunea din preliminarii, selecționata lui Contra urmând a avea adversari mult mai dificili.

Lasă un comentariu