Emisiune numismatică: 175 DE ANI DE LA NAȘTEREA REGINEI ELISABETA A ROMÂNIEI

Distribuie pe:

Începând cu data de 15 octombrie 2018, Banca Națională a României a lansat în circuitul numismatic o monedă din aur cu tema 175 de ani de la nașterea reginei Elisabeta a României.

Aversul monedei o prezintă pe regina Elisabeta a României în mai multe ipostaze ale vieții și activității sale, inscripția în arc de cerc “ROMANIA”, anul de emisiune “2018”, stema României și valoarea nominală “100 LEI”, iar reversul redă portretul și monograma reginei Elisabeta a României și inscripția circulară “REGINA ELISABETA A ROMANIEI 175 DE ANI DE LA NASTERE”.

Monedele din aur, ambalate în capsule de metacrilat transparent, vor fi însoțite de broșuri de prezentare redactate în limbile română, engleză și franceză. Broșurile includ certificatul de autenticitate al emisiunii, pe care se găsesc semnăturile guvernatorului BNR și casierului central.

Tirajul emisiunii este de 250 de monede din aur, prețul de vânzare (exclusiv TVA, inclusiv broșura de prezentare) este de 1.570 lei pentru o bucată, iar lansarea în circuitul numismatic se realizează prin sucursalele regionale București, Cluj-Napoca, Iași și Timiș ale Băncii Naționale a României.

Lasă un comentariu