BILANȚ DE TOAMNĂ, PRINCIPALELE OBIECTIVE ALE PRIMĂRIEI MUNICIPIULUI TÂRNĂVENI

Distribuie pe:

Misiunea Primăriei municipiului Târnăveni este de a fi în slujba nevoilor comunității locale, furnizând servicii de calitate, respectul față de lege și cetățean, performanță, spirit de echipă, capacitate de inovare și responsabilitate socială. Administrația locală a orașului și Consiliul local în frunte cu primarul Sorin Megheșan face ceea ce trebuie, cred, pentru ca Târnăveniul să prospere și să iasă cât mai rapid din cenușa distrugerii aproape totale de după anul 1990. Vede realitatea și acceptă unele lucruri care țin de efectele secundare ale politicilor publice, continuând să caute soluții pentru ridicarea în permanență a standardului de viață a locuitorilor, modernizarea orașului aflându-se în plină desfășurare. Anul 2018 este anul preocupărilor majore din punct de vedere administrativ, infrastructura localității fiind adusă la un nivel acceptabil.

În acest context, la ceas de toamnă, încercăm o trecere în revistă a principalelor obiective ale primăriei, cuprinse în planul strategic de dezvoltare a localității, amintind doar câteva dintre ele:

• Se lucrează intens la modernizarea pieței agroalimentare „AVRAM IANCU" din centrul orașului, termen de finalizare a lucrărilor, cel târziu luna ianuarie 2019. Cetățenii municipiului Târnăveni și cei din comunele și satele învecinate urmând să beneficieze de condiții îmbunătățite activității de piață, igienă, ordine, curățenie și disciplină.

• În plină desfășurare se află lucrările la Centrul Cultural Municipal, investiție de un milion de euro din fonduri naționale. Va fi cel mai modern edificiu cultural din Transilvania, termenul de finalizare a lucrărilor, 20 de luni. Aici vor fi mutate Biblioteca și Muzeul Municipal, actualmente în spații total neadecvate.

• Implementarea sistemului de iluminat public Smart cu LED, în premieră la Târnăveni, una dintre cele mai moderne și eficiente soluții din Europa.

• Inaugurarea primei creșe, după 25 de ani de așteptare, înfăptuită și dată în funcțiune din fonduri nerambursabile pentru zeci de copii și familii care se bucură din plin de această realizare.

• Un nou bloc ANL cu 24 de apartamente pentru cetățenii cu stringente probleme de locuință.

• Contract pentru construcția unei săli de sport cu 180 de locuri pe terenul din curtea Școlii Generale „Avram Iancu", din păcate confruntat de birocrație, tergiversări sine-die și nepăsare din partea celor responsabili.

• Dotarea spitalului municipal „Gheorghe Marinescu" cu un tomograf ultraperformant, ecograf 4D la secția de obstretică-ginecologie și modernizarea din sponsorizări a Secției de Pediatrie, precum și reactualizarea și dezvoltarea compartimentului de Terapie Ocupațională: tratamente, utilitate, sănătate, competență și conștiinciozitate, toate la un loc.

• Pe locul fostei fabrici „CARS", distrusă în totalitate, devenit un morman de gunoi, se realizează un centru comercial modern, Kaufland România. Se schimbă peisajul urât din zona pustietății fabricii, care altădată furniza material de construcții în toată țara: cărămizi, țigle și teracotă.

• SEWS România Târnăveni a depășit 1.000 de angajați.

• Să ne aducem aminte de înaintașii noștri. Romulus Boilă își regăsește locul acasă. Amplasarea bustului acestuia la Târnăveni. Este unul dintre românii a căror semnătură este prezentă în certificatul de naștere a țării sale, datat 1918.

• Proiect pentru reabilitarea termică a clădirii primăriei Târnăveni, realizat de SC Pro Design Construct SRL Tg.-Mureș. Clădirea face parte din lista Monumentelor istorice ale orașului și a fost construită în trei etape, 1907, 1924 și anii 1950-51, situație față de care se impun lucrări importante de eficientizare energetică. Investiția se cifrează la suma de 1.450.840 lei și este în conformitate cu HG 907/2016 privind etapele de elaborare a documentațiilor obiectivelor de investiții finanțate din fonduri publice.

• Realizarea podului nou de trecere peste Râul Târnava Mică, investiție de 6.945.309 RON, în locul celui vechi, construit în anul 1931, se tot amâna, siguranța circulației rutiere pe acesta fiind în mâna lui Dumnezeu! Trebuie reluată licitația pentru proiectarea și executarea noului pod și achiziția lucrării. Birocrație, neputință și indiferentă?!

• Primăria Târnăveni a lansat primul proiect de branding al unui oraș din județul Mureș, având drept scop atragerea investitorilor și dezvoltarea turismului, valorificarea potențialului economic, cultural și sportiv al localității, lansarea proiectului „Acum pentru viitor" aduce la Târnăveni 3 milioane de euro, bani europeni. FOARTE BINE!

Dar... nu este cazul să ne îmbătăm cu apă rece: comunitatea este deficitară între toți cei implicați sau celor care ar trebui să fie implicați în activitățile locale.

Lipsește inițiativa privată. Gradul de colectare a impozitelor din partea societăților comerciale este de 70-72%, iar cel din partea populației de doar 59-60%. Mai sunt multe de făcut pentru ca municipiul de azi să capete notorietatea și faima orașului de altădată.

Lasă un comentariu