Clișee necenzurate

Distribuie pe:

Dintr-o publicație recentă aflăm că regimul politic instalat după 1945 a fost responsabil pentru seceta și foametea care au lovit dramatic România și poporul român în convalescență postbelică.

„… vedeam lumina zilei sub ravagiile secetei și sărăcirii aduse de noul regim politic…". Amintiri din viața unui personaj care a debutat la „lumina zilei" abia în anul 1948! Deci, martor al evenimentelor din acele timpuri, încă din etapa intrauterină, dotat precoce în perceperea realității exterioare. Probabil, a descoperit cauzele mai târziu, „documentată" din zvonistica rurală tradițională, colectată de pe marginea șanțului și din fața porții, care limitează ograda fiecărui gospodar! Episod tendențios negativ, patimă personală și isterie.

Problemă de interes național pe agenda unui „demnitar". Propune un proiect legislativ, sub cupola circului, privind acordarea unui concediu plătit pentru divorț. Deci, favorizarea unei alte „minorități", profesioniști în căsătorii și divorțuri. Pentru a crea sensibilitate și impresie sunt invocați copiii, ca monedă speculativă. De ce să plătească alții atitudinea iresponsabilă a unor indivizi sfidători sau neadaptați moralei social-familiale, care se unesc prin căsătorii fastuoase și se dezbină prin divorțuri scandaloase, multiple, fără nicio reținere?!

Alt proiect aberant propus de un „demnitar" al unui partid de opoziție, mereu pus pe gâlceavă. „Reducerea cu două - în text: 2 (doi!) - puncte penalizare pentru șoferii care privesc un film educativ." Faptă care se încadrează perfect la neatenție în timpul conducerii! Organele s-au sesizat? Mai există producții „educative", exceptând cele cu tentă sexuală? Tot educative!

Sunt omise problemele fundamentale pentru vidanjarea mediului politic pestilențial și toxic, mârlănia și golănia propagandei politice.

Animalul care a devenit om se reprogramează, schimbându-și calitatea în lichea instinctuală, cu discernământ total alterat!

Ocrotește, Doamne, mântuiește de chinuri poporul român!

Lasă un comentariu