Spitalul Clinic Județean de Urgență - 35 de ani de activitate

Distribuie pe:

Pe tot parcursul acestei săptămâni, Spitalul Clinic Județean de Urgență (SCJU) Târgu-Mureș - una din cele mai mari unități sanitare publice din Transilvania, de interes local, județean și regional - marchează, printr-o serie de evenimente, împlinirea a 35 de ani de activitate medicală.

Manifestările au început luni, 15 octombrie, prin deschiderea Expoziției medicale din cadrul spitalului, expoziție ce poate fi vizionată toată săptămâna.

Ieri, au fost vizitați copiii internați la secțiile de Pediatrie și Chirurgie și Ortopedie Pediatrică, iar azi, 17 octombrie, grupe de elevi din Târgu-Mureș vizitează Unitatea de Primiri Urgențe SMURD - Centrul de simulare la dezastre, participând la o demonstrație de prim ajutor.

Ziua de mâine este dedicată activităților culturale, fiind programate două prezentări de carte, lucrări semnate de dr. Dan Fărcaș și Bianca Georgescu, precum și o expoziție de artă cu obiecte create de medicii din spital.

În fine, vineri, 19 octombrie, la ora 11.30, la Sala Mică a Palatului Culturii va avea loc decernarea diplomelor aniversare pentru cei care erau șefi de secții la înființarea spitalului.

Potrivit managerului unității, dr. Claudiu Puiac, 85 de persoane din diferite secții ale SCJU sunt încă în activitate, după trei decenii și jumătate de la înființarea instituției: „Cel mai în vârstă medic în activitate, la ora actuală, este domnul prof. univ. Benedek Istvan, care împlinește 70 de ani luna aceasta, dacă nu mă înșel. Apoi, ca vârstă, mai este domnul profesor Mircea Buruian, dar și domnul profesor Szabo Bela este activ de când a pornit acest spital, domnul profesor Șerban Bancu, care s-a pensionat luna trecută, precum și domnul profesor Benedek Imre", a precizat, dr. Claudiu Puiac, citat de RTM.

SCJU este clasificat în categoria I - nivel de competență foarte înalt, are 3.900 de angajați și dispune de peste 1.000 de paturi.

În cadrul unității, activitatea medicală se îmbină cu cea didactică, prin colaborarea cu UMFST și cu școlile sanitare, având ca scop comun furnizarea unor servicii de instruire și formare clinică pentru elevi, studenți și doctoranzi, viitori medici și asistenți medicali.

Lasă un comentariu