„Săptămâna prevenirii traficului de persoane"

Distribuie pe:

Centrul Regional Târgu-Mureș al Agenției Naționale împotriva Traficului de persoane organizează, în perioada 15-19 octombrie, o serie de evenimente dedicate Zilei Europene de luptă împotriva traficului de persoane subsumate unei campanii de informare intitulate: „Săptămâna prevenirii traficului de persoane".

Marcarea Zilei Europene de luptă împotriva traficului de ființe umane (în 18 octombrie) este un exercițiu de creștere a gradului de conștientizare a populației asupra riscurilor acestui fenomen și de reacție la acesta.

În acest context, pe parcursul întregii săptămâni vor avea loc activități de prevenire la unități școlare din județul Mureș (Liceul Tehnologic Nr. 1 din Luduș, Liceul Tehnologic „Traian Vuia", Liceul Tehnologic „Ion Vlasiu" din Tg.-Mureș), pentru informarea grupului vulnerabil cu privire la dimensiunile acestui fenomen.

A devenit deja o tradiție implicarea psihologilor școlari din cadrul Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională Mureș (C.J.R.A.E.Mureș) și a profesorilor Inspectoratului Școlar Județean Mureș în organizarea de lecții deschise cu tematica în discuție, care să atenționeze asupra faptului că tinerii pot fi ușor ademeniți sub pretexte diferite și exploatați în vederea obținerii de foloase pentru traficanți.

,,Grupul vulnerabil și specialiști din județul Harghita au fost beneficiarii unor activități de prevenire dedicate marcării acestei zile importante, prin interacțiunea directă și vizionarea de spoturi privind principalele tipuri de exploatare, astfel încât să avem convingerea că elevii din Cristuru Secuiesc, Toplița și Gheorgheni vor avea capacitatea de a se proteja de acest fenomen. Pe aceeași linie, se înscriu și activitățile consilierilor educativi din cadrul I.S.J. Harghita, uniți în eforturile de reducere a fenomenului în plan local, prin sesiuni de informare a elevilor despre modalitățile de racolare, profilul traficantului și al victimei, în baza materialelor puse la dispoziție de structura noastră", spunea comisar șef de poliție Zaharia Cristina Gabriela, coordonator al Centrului Regional Tg.-Mureș al A.N.I.T.P. Domnia sa adăuga: „Activitatea cu impactul cel mai mare ne dorim să fie evenimentul din 18 octombrie, organizat în Sala festivă «Constantin Brâncuși», începând cu ora 11, la care sunt invitați parteneri instituționali, eveniment structurat pe mai multe componente, două artistice și o surpriză pentru invitații structurii noastre. Finalul va fi marcat printr-un flash mob pentru vizibilitatea mesajului antitrafic. Invităm publicul larg și societatea civilă să fie receptivă la sfaturile privind evitarea victimizării difuzate în mass media locală prin intermediul spoturilor video și audio ale campaniilor implementate de Centrul Regional Tg.-Mureș în județul nostru".

Lasă un comentariu