Centenarul Marii Uniri a epuizat locurile de cazare din Alba Iulia și orașele învecinate!

Distribuie pe:

Pentru mini-vacanța de Ziua Națională a României, care în acest an va marca și Centenarul Marii Uniri (30 noiembrie - 2 decembrie 2018), în Alba Iulia și orașele învecinate (Sebeș, Aiud sau Blaj), nu mai există niciun loc de cazare în hoteluri sau pensiuni. Singura posibilitate este oferită de locuințele particulare, prețurile pentru perioada menționată fiind cuprinse între 2.744 de lei (pentru o garsonieră) și 4.664 de lei (pentru un apartament de trei camere).

Potrivit site-ului ziare.com, autoritățile din Alba Iulia estimează că în minivacanța de Ziua Națională, cu precădere în 1 Decembrie, vor veni în oraș peste 100.000 de vizitatori, cei mai mulți cu autoturisme. Din acest motiv, administrația locală a conceput un plan, astfel încât orașul să nu fie sufocat de numărul uriaș de autovehicule.

“Pentru 30 noiembrie, 1 și 2 decembrie, o temă prioritară pentru Primăria Alba Iulia este accesul în oraș dinspre cele trei intrări principale, respectiv dinspre Munții Apuseni, Cluj și Sebeș. Am identificat, împreună cu colegii de la Poliție și Poliția Locală, aproximativ 4.500 de locuri de parcare pentru toți cei care vin din exterior.

Astfel, mașinile vor fi oprite la intrarea în Alba Iulia, unde vor fi parcate inclusiv în incinta firmelor din zona respectivă, fie că vin dinspre Zlatna, Cluj sau Sebeș. Șoferii vor fi ghidați, de către voluntari, unde anume să parcheze, după care vizitatorii vor fi transferați în Cetate cu autobuzul. Parcările se vor ocupa dinspre oraș spre exterior.

Va fi câte o stație de autobuz la trei - patru puncte de parcare, pentru preluarea celor care vin cu autoturismele. Autobuzele vor circula din jumătate în jumătate de oră. Stațiile temporare de autobuz vor fi denumite Centenar 1, Centenar 2 etc., pentru ca, la plecarea din Cetate, oamenii să știe unde trebuie să meargă pentru a ajunge cu ușurință la mașini.

Și pentru autocare au fost identificate 300 de locuri. După ce pasagerii vor fi debarcați în oraș, autocarele vor staționa în parcări fixate dinainte”, a explicat viceprimarul municipiului Alba Iulia, Paul Voicu, potrivit sursei citate. 

Lasă un comentariu