Legătura strânsă dintre bunici și nepoți aduce beneficii pentru întreaga viață!

Distribuie pe:

Cercetătorii britanici de la Universitatea din Oxford, citați de descopera.ro, au constatat științific că micuții care sunt apropiați de bunicii lor, au mai puține probleme emoționale și comportamentale și sunt mult mai pregătiți pentru a face față evenimentelor traumatice.

Dincolo de imensa dragoste pe care bunicii o poartă nepoților, relația apropiată dintre aceștia oferă adevărate beneficii psihicului viitorilor adulți. Copiii au mai puține probleme emoționale, sunt feriți de depresie, iar înțelegerea istoriei familiei și a locului de care aparțin îi fac pe aceștia mai rezistenți și mai stăpâni pe viața lor.

Legătura incredibilă dintre bunici și nepoți este dincolo de ceea ce se poate exprima în cuvinte, spunându-se chiar că bunicii și-ar iubi mai mult nepoții decât copiii, maturitatea ajutându-i să își manifeste mai ușor iubirea.

Iată doar câteva dintre beneficiile pe care le aduce o relație strânsă între bunici și nepoți:

Mai puține probleme emoționale - Bunicii pot oferi un sentiment de securitate și sprijin care îi ajută pe copii să depășească mai ușor un posibil conflict la școală sau un divorț în viața de adult.

Identitatea intergenerațională crește rezistența copiilor - O identitate intergenerațională sau o înțelegere a istoriei familiei și a locului de care aparțin pot face copiii mai rezistenți și îi vor ajuta să se simtă mai stăpâni pe viața lor, chiar și atunci când lumea din jurul lor pare că nu are repere.

Gestionează mai ușor relațiile cu persoanele vârstnice - Copiii apropiați de bunicii lor sunt mai puțin susceptibili să dezvolte prejudecăți privind persoanele mai în vârstă. Pe de altă parte, specialiștii susțin că aceștia se vor raporta cu o mai mare acceptare și la procesul îmbătrânirii.

Ferește viitorul adult de depresie - Relațiile emoționale strânse între bunici și nepoți ajută la scăderea ratei de depresie, atât pentru bătrâni, cât și pentru viitorii adulți.

Nepoții contribuie la prelungirea vieții bunicilor - Știința este destul de clară atunci când susține că relația bună dintre bunici și nepoți este benefică ambelor părți. Copiii devin mai rezistenți emoțional, iar bunicii devin mai sănătoși. Cercetările sugerează că bunicii care petrec timp cu nepoții lor, adaugă o medie de cinci ani în viața lor.

 

Lasă un comentariu