Conturarea viitorului Europei: Tineri lideri și antreprenori prezintă soluții cu privire la modalitatea de reintegrare a tinerilor în politică

Distribuie pe:

O delegație internațională de peste 40 de membri JCI din 10 țări europene s-a reunit la Bruxelles pentru a discuta cu factorii de decizie europeni despre includerea tinerilor în procesele decizionale politice.

În perioada 7-11 octombrie 2018, peste 40 de membri JCI din întreaga Europă s-au întâlnit la Bruxelles pentru a participa la evenimentul JCI European Know-How Transfer, pentru a afla mai multe despre activitatea și funcționarea instituțiilor europene și pentru a-și împărtăși ideile despre cum să promoveze participarea politică a tinerilor la crearea de soluții durabile pentru viitorul Europei. JCI România a avut cea mai mare delegație la ediția din acest an a programului, din țara noastră participând 11 membri. Organizația locală JCI Târgu-Mureș a fost reprezentată de Alexandra Botoș, Marius Giurgiu și Petru Luncan, trei oameni dedicați și implicați în schimbarea comunității locale, prin proiectele pe care le inițiază și le dezvoltă.

Ediția din 2018 a programului s-a axat în special pe implicarea și reprezentarea tinerilor în procesul decizional politic. Primele două zile au inclus ateliere și discuții intensive cu reprezentanți ai Comisiei Europene și ai altor părți interesate din domeniul politic, al afacerilor și al societății civile, în cadrul cărora participanții au aflat despre strategia Uniunii Europene privind implicarea tinerilor și rolul societății civile în procesul decizional european. În cadrul celei de-a doua părți a programului, delegații au însoțit deputații europeni (MEP) în Parlamentul European pentru a obține o perspectivă asupra funcționalităților organismului legislativ al Uniunii Europene și pentru a-i informa pe aceștia în legătură cu proiectele comunitare din țările lor de origine și cu impactul social pe care îl creează la nivel local.

Ca un punct culminant al JCI European Know-How Transfer din acest an, JCI Europa și-a lansat oficial campania “Step Up For Europe”, care are ca scop unirea și mobilizarea tinerilor pentru a se angaja în dezbateri politice și pentru a lua parte la procesele decizionale politice privind viitorul Europei. La ceremonia de deschidere, vice-președintele executiv al JCI Europa, Kevin Hin, a avut ocazia să prezinte pozițiile politice ale JCI Europa care abordează subiecte importante pentru tinerii lideri și întreprinzători europeni, cum ar fi reprezentarea politică, dezvoltarea durabilă și crearea unor condiții-cadru mai bune pentru întreprinzători. Fostul membru al JCI și actualul deputat european, Siegfried Mureșan (PPE) din România, susținător al programului JCI European Know-How Transfer, a subliniat în continuare importanța participării politice a tinerilor în discursul său de deschidere: “Beneficiile Europei sunt deosebit de puternice pentru generația noastră. Cred că campania “Step Up For Europe” este deosebit de importantă acum în anul premergător alegerilor europene pentru a motiva tinerii să voteze, dar va rămâne important și după alegeri, deoarece avem nevoie de tineri pentru a lucra la viitorul Europei.”

JCI (Junior Chamber International) Europa este cea mai importantă organizație non-profit de tineri cetățeni activi la nivel mondial - mulți dintre ei lideri și antreprenori - prezentă în 34 de țări europene cu peste 25.000 de membri din întreaga regiune. Acesta le conferă tinerilor cetățeni europeni activi posibilitatea de a-și asuma responsabilitatea față de Europa și viitorul ei, contribuind la identitatea europeană, purtând-o cu mândrie și luând măsuri pentru a construi viitorul pe care îl imaginează.

Prin implicarea în activități axate pe dezvoltarea durabilă la nivel local și global, membrii JCI își asumă responsabilitatea pentru comunitățile lor, în timp ce se abilitează prin leadership și acțiuni practice. Credem că asumarea colaborării între autorități, mediul de afaceri și societatea civilă va produce soluții durabile și de impact.

Pentru mai multe informații despre Step Up For Europe, vizitați www.stepupforeurope.eu.

Lasă un comentariu