Ministerul Sănătății: MĂSURILE DE IGIENĂ PERSONALĂ ȚIN GRIPA LA DISTANȚĂ!

Distribuie pe:

Pentru campania de vaccinare 2018 - 2019, Ministerul Sănătății anunță că a achiziționat suplimentar 300.000 de doze de vaccin, care se adaugă celor un milion de doze, achiziționate până acum.

“Institutul Național de Sănătate Publică a informat Ministerul Sănătății (MS) că, în primele două săptămâni de supraveghere, nu s-au înregistrat cazuri de gripă confirmate cu laboratorul, morbiditatea prin infecții respiratorii acute încadrându-se în intervalul așteptat.

La nivel național, în cea de-a doua săptămână de supraveghere, numărul total de cazuri de infecții respiratorii acute (gripă clinică, IACRS și pneumonii) a fost de 82.799, cu 1,8% mai mic comparativ cu cel înregistrat în aceeași săptămână a sezonului precedent (84.316).

În săptămâna 7 - 14 octombrie 2018, s-au înregistrat, la nivel național, 12 cazuri de gripă clinică, în comparație cu 25 de cazuri înregistrate anul trecut.

Până la data de 14 octombrie 2018, au fost vaccinate antigripal 60.669 persoane din grupele de risc, cu vaccin distribuit MS.

Începând cu data de 15 septembrie 2018, MS a distribuit la direcțiile de sănătate publică din teritoriu și București un număr de 696.511 doze de vaccin antigripal, iar distribuția acestuia, până la totalul de 1.300.000 de doze, continuă până la sfârșitul lunii noiembrie, conform calendarului agreat cu distribuitorul.

MS reamintește populației că vaccinarea este cea mai sigură și eficientă metodă de prevenire a îmbolnăvirilor prin gripă și recomandă tuturor celor care sunt în categoriile cu risc crescut de îmbolnăvire să solicite vaccinul gratuit.

De asemenea, măsurile de igienă personală (spălarea cu apă și săpun a mâinilor, folosirea batistelor pentru strănut sau tuse, respectarea unui regim de viață sănătos - alimentație bazată pe legume și fructe, odihnă și mișcare) sunt esențiale pentru prevenirea îmbolnăvirilor prin afecțiuni respiratorii și, în special, prin gripă”, ne atrage atenția MS.

Lasă un comentariu