Dușmani ai liniștii și ordinii publice sau Beția libertății

Distribuie pe:

Este atâta neliniște și ură în rândul cetățenilor, încât te întrebi de multe ori: de ce a fost necesară “revoluția” din România, cu atât de multe victime nevinovate? Avem libertate! Din păcate nu prea știm ce să facem cu ea, iar beția libertății ne provoacă o neliniște și frică pentru ziua de mâine. Mulți români și-au luat lumea în cap și au plecat în țări străine, unde, oricât de mult s-ar strădui să se integreze în noile societăți, străini vor rămâne toată viața. Poate copiii lor, născuți, crescuți și educați acolo, nu vor cunoaște niciodată dorul după meleagurile natale. Una din cauzele dispariției liniștii și ordinii publice din România o reprezintă calitatea clasei politice, indiferent în ce partid este înregimentată. Politicienii noștri au devenit iubitori de sine, aroganți, trufași, neloiali, nerecunoscători față de cei care i-au ales, trădători de neam, orgolioși, iubitori de măriri și plăceri lumești, și nicidecum iubitori de neam și țară. Să analizăm puțin doar tagma politică din județul nostru. Cum a ajuns un individ, de multe ori fără prea multă cultură, școlit pe grăbite, își schimbă nevasta cu una mai tânără, își schimbă casa, mașina, își face prieteni în lumea “bună”, îi plac călătoriile în străinătate, dacă se poate pe bani publici.

Se spune că la fel este situația în toată lumea, că în toate statele există bogați și săraci. Mai mult, Programul Alimentar Mondial precizează că într-o lume în care producem hrană suficientă pentru toți locuitorii planetei, 1 din 9 oameni merg la culcare flămânzi în fiecare seară, că 1 din 3 oameni de pe planetă suferă de o formă de malnutriție. Se mai spune că în fiecare an, aproximativ trei milioane de copii mor de foame. La noi încă nu se moare de foame, ci din cauza birocrației, a bolilor provocate de stres, supărare, singurătate, de nepăsarea autorităților statului față de cei mulți și săraci, de cei care nu au bani să se trateze în străinătate. Veți spune că vrem fapte, nu povești. Mergeți într-o dimineață la Policlinica nr. 1 din Spitalul Județean de Urgență din Târgu-Mureș și vă convingeți de starea de sănătate a nației. Mergeți la orice clinică particulară și veți vedea același spectacol, al așteptării, de data aceasta pe bani. Se spune că sănătatea cu nimic nu se poate plăti! Medicii și personalul medical din România nu-ți cer bani pentru tratamente, dar nici nu-i refuză când îi strecori în buzunar.

Beția libertății naște monștri în România. Legile sunt schimbate după pofta politicienilor. Am auzit o discuție între doi polițiști locali din Târgu-Mureș. Unul dintre ei, întors din misiune, îi povestește colegului cum l-a oprit pe un cetățean român, de etnie rrom, fiindcă a încălcat o regulă de circulație. Revoltat, țiganul a început să strige la polițist: “Las' că ajungem noi la putere cât de curând și vă punem la punct, vă arătăm noi ce-i aia, legea e lege!”.

Un prieten din Band, I.M., mi-a relatat zilele trecute că țiganii i-au furat 1.000 kg de porumb din câmp, iar la Primărie și Poliție i s-a spus că fapta se va cerceta... De remarcat că, totuși, societatea noastră a luat măsuri prin lege împotriva celor care, ispitiți fiind de patimi și băutură, sunt socotiți dușmani ai liniștii și ordinii publice, cu mintea întunecată de beția libertății și a celor puși pe căpătuială prin jaf și furt, prin câștig nemeritat.

O altă cauză, la fel de importantă ca și cele amintite, este legată de nesiguranța financiară a unui segment important din societate. Șomajul, concedierile, lăcomia patronilor, schimbările politice care aduc modificări în organigrama bugetarilor, zvonurile că nu vor fi bani pentru pensionari, sunt la ordinea zilei, mai ales când ai trecut de 50 de ani și te mai încearcă și o boală cronică, costisitoare. Se spune că România este o țară bogată și frumoasă, trebuie doar gospodărită cu chibzuință. Pentru liniște și ordine în țară avem nevoie, în primul rând, de conducători înțelepți. În Sfânta Scriptură, Cartea a treia a regilor (3,5-13) se spune că lui Solomon, fiul lui David, ajungând rege, i s-a arătat Domnul în vis și i-a zis: “Cere ce vrei să-ți dau?”, iar Solomon i-a răspuns: “Dăruiește-i, dar, robului tău inimă pricepută, ca să asculte și să judece pe poporul tău și să deosebească ce este bine și ce este rău...” Cartea a treia a regilor (3,9). Și Domnul i-a spus: “Iată, eu îți dau inimă înțeleaptă și pricepută, cum nici unul înaintea ta și nici după tine nu se va ridica asemenea ție. Și îți voi da și ce n-ai cerut, bogăție și slavă” (3,12).

Comentariile sunt de prisos. Astăzi, avem de toate, ne mai lipsesc conducători înțelepți care să instaureze în România liniștea și ordinea publică.

Lasă un comentariu