CANGRENA - LEAC PENTRU CANCERUL AVANSAT

Distribuie pe:

Cercetătorii americani de la Universitatea Texas, citați de descopera.ro, susțin că stadiile avansate ale cancerului ar putea fi tratate cu ajutorul unei bacterii ce duce la...cangrenă.

“Testele de siguranță ale unui nou tip de terapie bacteriană au arătat că tumorile ce au devenit rezistente la alte tratamente, devin necrotice și se micșorează atunci când sunt injectați sporii bacterieni.

În studiul nostru, am utilizat tulpina bacteriei spitalicești clostridium difficile, ce a fost modificată pentru a fi mai puțin dăunătoare pentru oameni.

Clostridium novyi-NT are nevoie de un mediu sărac în oxigen pentru a supreviețui, ceea ce înseamnă că nu se poate dezvolta într-un țesut sănătos, ci în tumori. Prin exploatarea diferențelor dintre țesutul sănătos și cel canceros, Clostridium novyi-NT reprezintă o terapie împotriva cancerului, extrem de precisă, ce poate ataca tumora pacientului.

Posibilul nou tratament necesită încă multiple teste, inițial pentru verificarea siguranței acestuia și apoi pentru dovedirea ratei de supraviețuire asupra unei mase de pacienți din populație. În cadrul testelor, am verificat ce doză poate fi considerată sigură.

Astfel, am analizat 24 de pacienți cu tumori în stadii avansate, ce au devenit rezistente la chimioterapie și alte tratamente. Aceștia au fost injectați cu o cantitate de 10.000 până la 3 milioane de spori ai bacteriei.

Doi pacienți cărora le-a fost administrată o doză mai mare au dezvoltat septicemie severă. Ca rezultat, am descoperit doza sigură de un milion de spori, în acest caz efectele secundare fiind ușor de contracarat.

În cazul celorlalți 22 de pacienți, primele rezultate au arătat că tratamentul a oprit dezvoltarea tumorilor, iar în 23% dintre cazuri tumora și-a micșorat volumul cu 10%.

Terapia a funcționat în cadrul a două cazuri diferite. În primul caz, sporii bacteriei au germinat și au început să se multiplice, provocând rapid necroza și distrugerea celulelor din tumoră, iar în al doilea caz, deși sporii nu s-au multiplicat din cauza nivelului crescut de oxigen, prezența lor a dus la declanșarea unui răspuns al sistemului imunitar”, explică oamenii de știință americani.

Lasă un comentariu