OBIECTIVE PE CARE AR TREBUI SĂ LE ATINGEM PÂNĂ LA 30 DE ANI

Distribuie pe:

Psihologi din întreaga lume, citați de descopera.ro, sunt unanimi în aprecierea că viața începe abia după 30 de ani, atunci când suntem maturi și ne dăm seama care sunt aspirațiile și dorințele noastre adevărate.

Însă, pentru atingerea țelurilor și pentru a obține succesul maxim în toate sferele vieții, ar trebui să atingem, până la această vârstă, câteva obiective, și anume:

Găsește-ți un job care îți place - După absolvirea studiilor, toată lumea experimentează schimbarea locurilor de muncă, a birourilor, a salariilor și a profesiilor. Dar, până la vârsta de 30 de ani, este foarte important să găsești acel loc de muncă ce îți va aduce satisfacție și te va impulsiona să te dezvolți și să urci pe scara ierarhică.

Inventează și gătește propriul tău preparat - Poți urî gătitul sau poți cunoaște toate rețetele din lume, dar trebuie să ai un fel de mâncare pe care să îl gătești mai bine decât oricine. Experimentează și nu îți fie teamă să îți pui amprenta asupra preparatelor.

Dă-ți seama cine sunt prietenii tăi adevărați - Când suntem tineri, suntem înconjurați de mulți oameni și primim pe oricine cu ușurință în viața noastră. Adesea, credem în mod eronat că toți sunt prietenii noștri. Cu toate acestea, după un timp, ei dispar și numai adevărații prieteni rămân aproape de noi. Apreciază oamenii care au rezistat în timp alături de tine.

Nu mai împărtăși tuturor detalii din viața ta personală - Reține că, dacă vrei ca relațiile tale să rămână puternice, nu trebuie să spui tuturor despre problemele tale personale. Dacă simți nevoia să faci acest lucru și să îți împărtășești grijile cu cineva, mergi la un psihoterapeut. Un profesionist te va asculta cu atenție și te va ajuta să analizezi, atât acțiunile tale, cât și pe cele ale partenerului tău. Asta îți va da ocazia de a privi lucrurile nu doar din poziția victimei, ci să observi și propriile tale greșeli și slăbiciuni.

Prioritizează corect - Întotdeauna ne grăbim prin viață, încercând să facem cât mai multe lucruri. Dar, după un timp, înțelegem că ne concentrăm asupra lucrurilor mici și le neglijăm pe cele importante. De obicei, călătoriile și timpul petrecut cu familia ne rămân în amintire. De exemplu, nimeni nu își amintește că a trebuit să facă ore suplimentare la locul de muncă vineri seara, de aceea este important să acorzi prioritate și să faci ceea ce vrei cu adevărat, cât mai des posibil.

Găsește bani și timp pentru vacanțe - Lipsa de odihnă duce la epuizare psihică și fizică și reduce nivelul general de eficiență. De aceea, este mai bine să cheltuiești bani nu pe cel mai nou model de smartphone, ci pe o vacanță binemeritată. După ce te relaxezi pe deplin, bateriile vor fi încărcate și vei putea face față mai multor provocări. Fă-ți o regulă din a economisi 20% din salariul tău pentru o vacanță viitoare.

Ia-ți permisul de conducere - Obținerea permisului de conducere te motivează pentru acțiuni ulterioare. Odată ce îl ai, te vei gândi la cumpărarea unei mașini și, prin urmare, vei încerca să câștigi mai mulți bani. Este mai ușor să călătorești dacă ai permis de conducere. Poți chiar să închiriezi o mașină ca să vizitezi noi obiective turistice.

Obține venituri suplimentare - Asigură-te că ai o sursă suplimentară de venit până la vârsta de 30 de ani. Poți fi freelancer, poți avea un venit pasiv sau chiar propria afacere. Chiar și lucratul la una dintre cele mai stabile companii din orașul tău nu îți poate garanta un viitor stabil. De aceea, este necesar să îți furnizezi o sursă suplimentară de venit, astfel încât să poți face față oricărei situații critice posibile.

Mută-te din casa părinților tăi - Este foarte convenabil să locuiești împreună cu părinții, casa este mereu curată și mereu ai mâncare la îndemână. Cu toate acestea, mai devreme sau mai târziu, trebuie să iei decizia de a te muta din casa lor și este mai bine să o faci până la vârsta de 30 de ani. Te va ajuta să înveți să îți planifici bugetul, luând în considerare cheltuielile pe care nu le aveai înainte.

Învață să vorbești în public - Mulți dintre noi se simt ciudat când trebuie să țină un discurs public, să își spună punctul de vedere sau pur și simplu să vorbească în fața unor străini. Învață să îți învingi temerile. O persoană care rămâne întotdeauna calmă și își alege bine cuvintele este primită cu respect și atenție. Fiind capabil să vorbești frumos, vei scăpa de nesiguranță, vei putea să îți prezinți proiectul cu succes, să îl convingi pe șeful tău să îți mărească salariul și să încetezi orice dezbatere sau conflict inutil.

Găsește-ți stilul - O persoană adultă ar trebui să aibă propriul stil care să o facă să se simtă confortabil. După ce ți-ai găsit stilul personal, vei uita de veșnica problemă a alegerii hainelor pe care să le porți. Vei știi deja ce haine să alegi pentru a-ți exprima personalitatea și unicitatea. Reține că aspectul tău face prima impresie și de aceea este foarte important.

Citește literatură clasică - Trecem prin literatura clasică în școală, dar din cauza vârstei fragede nu realizăm profunzimea acelor povești. De aceea, nu ar trebui să fim leneși, ci să reluăm celebrele romane clasice. Cu siguranță percepția va fi diferită, vei observa mai multe detalii, sugestii ascunse și chiar conexiuni cu lumea de azi. Mai mult, vei spori gradul de conștientizare culturală, vocabularul tău se va îmbogăți și vei putea purta discuții interesante.

Menține-te într-o formă fizică bună - Putem face exerciții fizice mai ușor până la o anumită vârstă. Chiar și mâncatul chipsurilor târziu în noapte pare să nu aibă vreun efect asupra corpului nostru. Cu toate acestea, tonusul muscular scade în timp și metabolismul încetinește. De aceea, dacă nu vrei să îți petreci timpul liber pe o bancă la 50 de ani, ar trebui să îți faci obiceiul de a face sport. Programul tău săptămânal ar trebui să includă activitatea fizică potrivită pentru tine. 

Lasă un comentariu