Oamenii agreabili riscă să ajungă la... sapă de lemn!

Distribuie pe:

În concluziile unui studiu realizat pe mai mult de trei milioane de oameni, de către cercetătorii britanici de la Universitatea din Londra, citați de descopera.ro, se arată că oamenii cu personalitate plăcută și caldă au predispoziția să ajungă la proverbiala “sapă de lemn” sau să înfrunte mai multe dificultăți financiare comparativ cu persoanele mai puțin agreabile, iar acest lucru se întâmplă nu pentru că sunt mai cooperanți sau mai altruiști, ci pentru că nu pun atât de multă valoare pe bani.

“În studiul nostru, am fost interesați de înțelegerea modului în care o personalitate caldă și plăcută, adică agreabilă, este asociată cu rezultate financiare negative.

Studii anterioare au sugerat că agreabilitatea este asociată cu un venit mai scăzut, iar noi doream să aflăm dacă această asociere este adevărată și pentru alți indici și să înțelegem de ce persoanele de treabă sunt pe ultimele locuri în realizările financiare.

Pentru atingerea scopului nostru am folosit mai multe metode, de la chestionare naționale, la datele conturilor din bănci și la datele geografice disponibile. Analizele au vizat dacă motivul pentru care persoanele agreabile au probleme financiare este stilul de negociere mai cooperant sau dacă pun valoare mai puțină pe bani și am ajuns la concluzia că este vorba despre ultima situație, adică oamenii cu personalitate agreabilă nu pun atât de mult accentul pe situația financiară.

Prin urmare, agreabilitatea este asociată cu indicatorii dificultăților financiare, consecința aceasta fiind indusă de faptul că persoanelor agreabile nu le pasă atât de mult de bani. Așadar, ele sunt expuse unui risc mai ridicat de o proastă administrare a finanțelor”, susțin cercetătorii britanici.

Lasă un comentariu