FILMUL ANTIROMÂNESC CARE ASCUNDE ADEVĂRUL ȘI CULPABILIZEAZĂ FĂRĂ TEMEI POPORUL ROMÂN ȘI BISERICA ORTODOXĂ ROMÂNĂ, ÎN ANUL CENTENARULUI MARII UNIRI

Distribuie pe:

La Oradea, în ziua de 8 septembrie 2018, în cadrul TIFF-ului, a avut loc premiera în România a filmului românesc “Îmi este indiferent dacă în istorie vom intra ca barbari”, în regia lui Radu Jude. Din 28 septembrie a.c., acest film a intrat în cinematografele din România. Mai devreme, în perioada 29 iunie - 7 iulie a.c. el a fost prezentat și premiat cu trofeul “Crystal Glove” la Festivalul Internațional de Film de la Karlovy Vary.

Premiera mondială a acestui film a avut loc în ziua de 2 iulie 2018 în Cehia și apoi filmul a fost difuzat în mai multe țări din Europa și America. Acest film a fost ales pentru a reprezenta România la selecția pentru decernarea premiilor OSCAR.

Centrul Național al Cinematografiei, instituția publică de interes național, cu personalitate juridică, în subordinea Ministerului Culturii și Identității Naționale, a acordat din Fondul cinematografic un credit nerambursabil pentru realizarea acestui film și apoi distribuirea lui în țară și străinătate. “Banii pentru film nu au fost puțini”, a declarat producătoarea Ada Solomon.

Regizorul Radu Jude a declarat că, la vârsta de 40 de ani, a scris scenariul pentru filmul “Îmi este indiferent dacă în istorie vom intra ca barbari” dintr-un sentiment de frustrare, dar filmul este o reconstituire istorică. Regizorul l-a avut drept consultant pentru istorie pe tânărul Adrian Cioflâncă. Producătoarea Ada Solomon a declarat că intenția ei și a regizorului Radu Jude a fost ca oamenii să afle din film cât mai multe informații despre holocaustul împotriva evreilor români, înfăptuit de Poporul Român în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial. Regizorul Radu Jude a fost ajutat să realizeze acest film de către producătorul asociat Holger Stern. După nume și, mai ales, după mame, principalii realizatori ai acestui film împotriva

Adevărului și Poporului Român sunt alogeni. Ei își ascund adevărata identitate etnică.

Românii care au văzut filmul “Îmi este indiferent dacă în istorie vom intra ca barbari” au aflat următoarele neadevăruri:

- România este pe locul doi în lume, după Germania nazistă, în ce privește omorârea evreilor în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial.

- Poporul Român a omorât circa 380.000 de evrei, în perioada 1939-1944, la ordinul Mareșalului Ion Antonescu și cu sprijinul Bisericii Ortodoxe Române, în frunte cu Patriarhul Nicodim (1939-1948).

- Generalul Adolf Eichmann i-a telefonat Mareșalului Ion Antonescu și i-a transmis felicitări pentru generalii români care au început, înaintea Germaniei hitleriste, să-i ucidă pe evrei etc.

 

Lasă un comentariu