SEMNE CĂ RELAȚIA DE CUPLU NU DUCE NICĂIERI

Distribuie pe:

Specialiști în relații de cuplu, citați de descopera.ro, susțin că, după câțiva ani de viață în comun, partenerii din cuplu ar trebui să își evalueze relația, să observe din ce cauză apar tensiuni între ei și ce le provoacă bănuieli că lucrurile se îndreaptă într-o direcție greșită. Iată câteva semne că relația nu va fi una de durată:

Partenerul tău nu te încurajează - A fi cu cineva nu înseamnă doar să te bucuri de compania lui. Este vorba de a trece prin viață împreună și a-ți încuraja partenerul să devină o persoană mai bună prin îndeplinirea obiectivelor și a viselor. Ambii parteneri ar trebui să sprijine aceste obiective și să se ajute reciproc la realizarea visurilor pe care le au împreună.

Partenerul tău minte - Minciuna nu este niciodată bună când te afli într-o relație bazată pe încredere, iar când ai pierdut încrederea pe care o ai în partenerul tău e greu să o mai recuperezi...

Trebuie să îți ceri scuze pentru comportamentul partenerului - Dacă ați fost vreodată într-un grup de oameni și aceștia au rămas uimiți de ceva rău ce partenerul tău a spus sau a făcut, trebuind să vă cereți scuze pentru comportamentul lui, este un fapt destul de grav, care pune presiune pe relație și afectează în rău psihicul.

Partenerul tău are o perspectivă diferită asupra viitorului - A fi într-o relație pe termen lung înseamnă a construi o viață împreună, care poate fi dificilă dacă nu vă aflați pe aceeași lungime de undă. Dacă partenerul tău nu dorește să își îmbunătățească situația în viață, dar tu o faci, înseamnă cu nu vedeți la fel viitorul vostru împreună.

Tu faci eforturi, dar nu și partenerul tău - Relațiile necesită eforturi din ambele părți, inclusiv organizarea de întâlniri și activități de aniversare. Dacă partenerul nu se implică în activitățile pe care le planificați împreună, rezultă că el nu merită tot efortul pe care l-ai depus în relație.

Partenerul vă respinge dorința de intimitate - Inițierea unei partide de dragoste implică existența unui echilibru foarte delicat. Când o persoană se apropie intim de cealaltă și este respinsă, apar sentimente de frustrare, de tristețe și de neîncredere în forța de atracție. Imediat se întreabă dacă mai este iubit și, fie se umilește în fața celuilalt, fie se închide în sine, fie acceptă să trăiască în nefericire... Totuși, în asemenea cazuri, există atât posibilitatea împăcării cât și cea a rupturii, totul depinzând de sinceritatea partenerilor.

Partenerul tău trece cu vederea când ai nevoie de el - În relațiile solide și armonioase, partenerii se cunosc bine și simt când unul este într-o situație dificilă, celălalt sărindu-i în ajutor. Când nu se întâmplă așa, partenerul cu probleme riscă să cadă în depresie, celălalt se tot îndepărtează, iar stresul în relație crește până când fie unul, fie celălalt renunță.

 

Lasă un comentariu