Proiectul de țară și înspăimântătoarea noastră realitate...

Distribuie pe:

Vă spun cu maximă responsabilitate că actuala guvernare a instituționalizat incompetența și minciuna, ridicându-le la rang de politică de stat. Câtă vreme se minte zi de zi, consecvent, de la nivelul Guvernului României, iar în spațiul public ciocoiul, lider de partid, Liviu Dragnea, este campionul cinic al gogonatelor, îi urmează exemplul cu tupeu nemărginit și cei din subordinea sa. Mint dezolant, revoltător, reprezentanții instituțiilor statului, ne îmbolnăvește orbitor minciuna generalizată, îndobitocirea, ni se construiește politicianist o existență demagogică, paralelă cu realitatea. În această cheie a degenerării morale, o ducem tot mai bine, au crescut salariile, cresc pensiile, crește năucitor nivelul de trai al românilor, într-o competiție paradigmatică a altor similare creșteri, a prețurilor la combustibili, energie și alimente, cu sporirea inflației și tot mai nărăvașul Robor, cu lipsa marilor proiecte de investiții și debandada impredictibilității fiscale, economice, confruntați tot mai periculos cu nesiguranța îngrozitoare a zilei de mâine.

Spre exemplu, în județul Mureș, cel mai important obiectiv de investiții - “Amenajarea Hidroenergetică Răstolița”, o lucrare de utilitate publică de interes național, este tergiversată mincinos din 2012 încoace. Pe atunci, la încheierea mandatului meu de prefect, proiectul se afla în stadiul realizării a 90 la sută dintre lucrări și urma să fie dat în folosință la o primă capacitate. Ca parlamentar, întreb de atunci în fiecare an Ministerul Energiei ce mai are de gând cu acest proiect investițional. În răspunsul primit anul trecut, sunt informat că lucrările la baraj se găsesc într-o fază înaintată, fiind realizate în proporție de 90% (adică, la fel ca în 2012), existând premisele punerii în funcțiune a obiectivului la nivelul minim energetic în aproximativ 18 luni. Au uitat cei de la minister ce minciună mi-au turnat în 2016, iar de curând mi-au răspuns în esență la fel, arătând doar că termenul de finalizare al lucrărilor a crescut de la 18, la 24 de luni. În plus, m-au informat ce au reușit într-un an de zile, respectiv niște documentații cadastrale... În acest timp, liderii PSD anunță finalizarea acestui proiect pe la manifestările publice din județul Mureș, îndrăznește doar să crezi!

Avem însă, totuși, o certitudine! Pe măsură ce ne apropiem de 1 Decembrie 2018, vedem inechivoc “proiectul de țară” al PSD-ALDE, care a călăuzit de doi ani încoace toate energiile guvernanților. Se consacră pe zi ce trece ceea ce a început ca un coșmar drintr-o noapte, Ordonanța 13 și anihilarea politică a justiției, desființarea separației puterilor în stat și aservirea magistraților intereselor unor infractori politici, care vor să scape de condamnări, pușcărie și propriile dosare penale. Aceasta este cu adevărat o certitudine, nu e născoceală, scorneală, brașoavă, nu e niciun trombon și nici nu apare în programul de guvernare cu care s-a câștigat, evident, prin înșelăciune și dezinformare chiar guvernarea României. Aceasta este, de fapt, nedreapta și tot mai înspăimântătoarea noastră realitate...

Lasă un comentariu