PARADOXURI

Distribuie pe:

Statistică. “România are cel mai mare număr de analfabeți funcționali”. Adică, de vârsta școlarizării. Nu în rândul pensionarilor. Un “câștig” al democrației autohtone. Tradiție și mândrie națională!

Avertisment. “Intenția coborârii se semnalizează prin apăsarea butonului cu 100 metri înainte de stație”. Autobuze locale. Pentru asemenea “pretenții” se recomandă dotarea șoferilor cu instrumente acustice pentru atenționarea călătorilor când se apropie de “zona critică”, nevoiți să acționeze cu buton roșu sau verde. Oare așa se impune din UE? Coborâți... jos!

Comerciale. “Angajez vânzătoare cu sau fără experiență, la magazin alimentar”. Omul “potrivit” la locul oferit, bun pentru (de)servire. “Cine se aseamănă, se adună”. Proverb și variațiuni pe aceeași temă: “Clientul nostru, fraierul nostru”. Se întâmplă și la “case” mai mari! Consecințe: “Avem castraveți de pus”. Afiș, coală A4, la intrare. Nu se specifică unde se pun. Probabil, feliați, pe ochii cucoanelor, ca să dispară cearcănele. Servicii comerciale complete, de invidiat!

Zvonuri. Gripa aviară, pesta porcină și, mai nou, antraxul ar fi niște “donații” în sprijinul fermierilor români, crescători de animale, ca să scape de griji. Sursa nu se divulgă. Rațiuni de siguranță națională!

Invazie. Pe ecranele televizoarelor au apărut păduchii. Se găsesc și în unele cabinete medicale, pe copertele unor pliante care conțin și recomandări pentru despăduchiere. Se dovedește că a venit vremea democrației păduchilor, restabilirea dreptului la viață. Nu striviți păduchii, ocrotiți-i! Se așteaptă reacția “activiștilor” pentru drepturile dobitoacelor. Până atunci, scărpinați-vă în zona afectată. Cu peste șase decenii în urmă, comuniștii i-au declarat opozanți politici și i-au exterminat. “Evoluția” postdecembristă a adus numeroase “beneficii” populației României. Urmează ciuma și holera!

Ofertă. Vând iluzii din import, în ambalaj original. Garanție nelimitată. Pentru tineri, reduceri substanțiale!

Lasă un comentariu