Comisia pentru Transporturi din Camera Depuțatilor a avizat favorabil obiectivul de investiții Autostrada Iași - Târgu-Mureș

Distribuie pe:

Cu unanimitate de voturi, Comisia pentru Transporturi a Camerei Deputaților a admis, marți, cu amendamente, raportul proiectului de lege privind aprobarea obiectivului de investiții Autostrada Iași-Târgu-Mureș, care se va numi Autostrada Unirii. Responsabil pentru realizarea acestui obiectiv este Ministerul Transporturilor.

Potrivit proiectului, Autostrada începe la granița României cu Republica Moldova, printr-un pod nou peste râul Prut, și se termină cu o conexiune cu Autostrada 3 - Brașov - Borș, în apropiere de Târgu-Mureș.

Obiectivul va fi finanțat de la bugetul de stat, prin bugetul Transporturilor, din credite externe și din fonduri europene nerambursabile, în cadrul exercițiului financiar multianual 2014 - 2020. Urmează ca, pe toată durata implementării proiectului, în fiecare lege bugetară anuală să se aloce, acestui obiectiv, creditele bugetare potrivit necesarului de finanțare comunicat de Ministerul Transporturilor.

Comisia pentru Transporturi din Camera Deputaților a stabilit că ministerul de resort va demara, în termen de 30 de zile de le intrarea în vigoare a legii, toate procedurile de achiziție publică pentru realizarea obiectivului de investiții.

Reamintim că proiectul în speță a fost inițiat de un grup de parlamentari ai PMP și semnat de reprezentanți ai tuturor formațiunilor politice, fiind adoptat de Senat încă din 4 decembrie 2017.

Raportul urmează să fie dezbătut în plenul Camerei Deputaților, care este for decizional.

Inițiatorul proiectului, deputatul PMP Petru Movilă, este de părere că recenta decizie reprezintă al doilea pas important pentru acest proiect, după ce el a fost aprobat anul trecut, de Senat: “Este poate cel mai important proiect de infrastructură de care are nevoie România, pentru a scoate din sărăcie cea mai săracă zonă a României, cea mai săracă zonă din Uniunea Europeană. Am ales această soluție pentru că este singurul mod în care noi, parlamentarii, putem, efectiv, decide pe acest proiect atât de important pentru noi, și am convingerea și rugămintea că toți cei care au semnat vor vota”, a afirmat deputatul într-un comunicat dat publicității.

 

Foto: economica.net

Lasă un comentariu